Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το πιο σημαντικό, παίρνει την ουσία (τις προκρίσεις)

Το πιο σημαντικό, παίρνει την ουσία (τις προκρίσεις)

kazb00118


Του Ηρόδοτου Μιλτιάδους, 24sports

«Πιστεύω πως ναι», ήταν η (χαμηλών τόνων) απάντηση του Κώστα Καϊάφα όταν ρωτήθηκε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το 3-0 απέναντι στηΜέταλουργκ, αν υπάρχουν και άλλα περιθώρια βελτίωσης της Ομόνοιας. Η ερώτηση πάντως δεν ήταν τυχαία: Κόντρα στη νεανική ομάδα των Σκοπίων το βράδυ της Πέμπτης (31/07) το «τριφύλλι» έπιασε πολύ καλό ρυθμό, ήταν επιθετική, σοβαρή, με παίκτες και σύνολο να ξεχωρίζουν. Αν απέναντι στην Μπουντούτσνοστ εκτός έδρας οι πράσινοι άρεσαν μια φορά, κόντρα στη Μέταλουργκ εντός άρεσαν τρεις φορές.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως μήνα Ιούλιο κανείς δεν μπορεί να χρίσει από τώρα την Ομόνοια (ή την κάθε ομάδα) πρωταθλήτρια ή καταδικασμένη. Το θέμα σε τέτοια περίοδο και σ’ αυτές τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι να έρχεται η ουσία, που είναι η πρόκριση. Και η Ομόνοια μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα σ’ αυτόν τον τομέα.

Νίκη εκτός έδρας με την Μπουντούτσνοστ και μετά συντήρηση δυνάμεων και πρόκριση στον γ’ προκριματικό. Ακολούθως μια άνετη εντός έδρας νίκη με 3-0 κόντρα στη Μέταλουργκ (όπου το σκορ θα μπορούσε να ήταν 5-0 ή 6-0) και πλώρη για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Απόλλωνας, Ανόρθωση, ΑΕΚ, όλες μπήκαν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η Ομόνοια όμως ακόμη. Και αυτό το γεγονός προκαλεί πίεση στην ομάδα και στον κόσμο. Γι’ αυτό και είναι διπλά και τριπλά σημαντικό που οι πράσινοι «σκουπίζουν» εύκολα δύο αντιπάλους στα προκριματικά, περνώντας άνετα στα πλέι-οφ.

Στις 8 Αυγούστου, μια μέρα μετά το β’ ματς στα Σκόπια, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όμως μέχρι τότε έχουμε καιρό. Προέχει να πάει το «τριφύλλι» στη βαλκανική χώρα και να περάσει με δεύτερη νίκη.

Επιστρέφοντας στο ματς του ΓΣΠ το βράδυ της Πέμπτης (31/07), πολλά ήταν τα στοιχεία που άρεσαν. Επιγραμματικά να σημειώσουμε κάποια απ’ αυτά:
– Η εμφάνιση του Ράμος. Παίζοντας αριστερό εξτρέμ σκόραρε δύο φορές, είχε συμμετοχή στο τρίτο τέρμα και γενικά ήταν ασταμάτητος.
– Ο Ποτέ. Ο επιθετικός από το Μπενίν κέρδισε πολλά φάουλ, η μπάλα «κολλούσε» στα πόδια του κάθε φορά που την άγγιζε, ήταν γρήγορος και ως δίδυμο με τον Γκαρσία (που ήταν εξαιρετικός) έφτιαχναν πολλούς χώρους.
– Ο Ρόντρι. Για τον Ισπανό γράφτηκε ότι ήταν στην έξοδο, όμως κόντρα στη Μέταλουργκ ήταν πολύ ανεβασμένος, κράτησε εξαιρετικά το κέντρο και είχε επιβλητική παρουσία.

Ο κόσμος
Όπως ανακοίνωσε η Ομόνοια, κόπηκαν 15.050 εισιτήρια στον αγώνα με τη Μέταλουργκ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νούμερο που συνδυάστηκε και με την εξαιρετική στήριξη των φιλάθλων, κάτι στο οποίο έκανε αναφορά και ο προπονητής των Σκοπιανών.

Η ανατολική και η δυτική ήταν εντελώς γεμάτες (μάλιστα υπήρχε κόσμος στο άνω διάζωμα της δυτικής, δίπλα από τα δημοσιογραφικά, που δεν έβρισκε άδειες θέσεις να κάτσει), ενώ η βόρεια είχε άδειες θέσεις μόνο στις άκρες.

Πλέον ακολουθούν τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ και κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γεμίσει και η νότια κερκίδα. Ο ενθουσιασμός άλλωστε είναι μεγάλος.