Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτή η Ομόνοια μπορεί να «τρελάνει την πυξίδα» τους!

Αυτή η Ομόνοια μπορεί να «τρελάνει την πυξίδα» τους!

kazb00204


Του Γιώργου Νικολάου, protathlima.com

Αυτή η Ομόνοια, έχει αποδείξει ότι μπορεί να πάει μακριά… Πολύ πιο μακριά από όσο έχει καταφέρει να πάει σε προηγούμενες σεζόν!

Τι και αν δεν έχει το χρήμα των περασμένων χρόνων; Τι και αν δεν έχει το μεγάλο όνομα που χαϊδεύει τα αυτιά των οπαδών της; Η φετινή Ομόνοια, αφήνει υποσχέσεις για καλύτερες εμφανίσεις από αυτές που είχε στο…  κοντινό παρελθόν!

Να τονίσουμε πως ούτε η Μπούντουτσνοστ, ούτε η Μέταλουργκ, είναι ομάδες με… περγαμηνές στην Ευρώπη, ωστόσο δεν μπορείς να μην προσέξεις τα νέα στοιχεία που έχει η φετινή Ομόνοια στο παιχνίδι της, αλλά και τις υποσχέσεις που αφήνει με τις εμφανίσεις της. Προφανώς και υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει, αλλά είναι σίγουρο πως το «τριφύλλι» είναι στον σωστό δρόμο…

Ο Κώστας Καϊάφας, ως ο απόλυτος άρχοντας του «τριφυλλιού», διάλεξε τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, άφησε εκτός όσους δεν χρειαζόταν και με το πείσμα, αλλά πολύ περισσότερο την ποδοσφαιρική μαγκιά του, έφτιαξε την Ομόνοια που έχουμε δει την περασμένη Πέμπτη στο Γ.Σ.Π.

Με μπάτζετ που άλλοι προπονητές στην θέση του, σίγουρα ΔΕΝ θα ζήλευαν, έφερε ποδοσφαιριστές με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ζητούσε και τελικά μας ξάφνιασε όλους, όταν τελικά είχαμε αντιληφθεί πως έχει κατά νου να εφαρμόζει αρκετά συχνά το σύστημα 3-5-2!

Ένα σύστημα που μέχρι στιγμής μας έχει ενθουσιάσει όλους με το πόσο πολύ ταιριάζει στην Ομόνοια! Αυτοματισμοί, όμορφοι συνδυασμοί, αλληλοκαλύψεις, στρωτό παιχνίδι, άνοιγμα χώρων και αφόρητη πίεση στον αντίπαλο!

Ο Κώστας Καϊάφας, ξέρει πως θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους οι φίλοι της Ομόνοιας.

Την θέλουν επιθετική, να μην τραβά πίσω, να σκοράρει κατά ρυπάς και να διαλύει όποιο βρεθεί μπροστά της! Μπορεί να τονίζει συνεχώς πως σκοπός είναι η ουσία και το αποτέλεσμα και όχι οι μεγάλες σε έκταση νίκες, ωστόσο, δειλά- δειλά αυτό προσπαθεί να κάνει, αφού η αλήθεια να λέγεται, πως και αυτός έτσι γουστάρει να βλέπει την ομάδα του!

Η επιλογή Καϊάφα δεν μπορούσε να ήταν πιο σωστή για το «τριφύλλι». Ένωσε τους οπαδούς με την ομάδα και τους έφερε πιο κοντά. Πέραν από αυτό έκανε πολύ γρήγορα όλους τους παίκτες μια οικογένεια και αυτό βγαίνει αλλά και φαίνεται εντός γηπέδου.

Η φετινή Ομόνοια, έβαλε γυαλιά στις… προηγούμενες, αφού με λιγότερα χρήματα, μυρίζει πιο Ομόνοια, ΕΙΝΑΙ πιο Ομόνοια και αρέσει περισσότερο!

Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε με κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση και χωρίς πολλά-πολλά, ωστόσο η Ομόνοια  με το λιγότερο μπλά-μπλά, πάει να γίνει αυτή με την περισσότερη ουσία!

Αν καταφέρει να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, θα είναι ένα ακόμα κτύπημα σε όλους αυτούς που ενώ χρέωναν εκατομμύρια την ομάδα, δεν κατάφεραν να την κάνουν ποτέ ουσιαστική στην Ευρώπη…

Ελπίζουμε η Ευρωπαϊκή βαλίτσα της Ομόνοιας να πάει σε πολλά μέρη ακόμα και να «τρελάνει την πυξίδα» των οπαδών της, όπως και οι ίδιοι αρέσκονται να λένε.