Home SPORTS NEWS Και ξανα… Φέτελ!!

Και ξανα… Φέτελ!!


Για τρίτη συνεχόμενη φορά δύο μονοθέσια της Red Bull θα εκκινήσουν απο την πρώτη σειρά. Στην pole position βέβαια θα βρίσκεται και πάλι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, που δείχνει να μην έχει αντίπαλο όλο το τριήμερο στην Ινδία. Η ΜακΛάρεν με τις αναβαθμίσεις της συμπλήρωσε τη δεύτερη σειρά, με τον Χάμιλτον τρίτο και η Φεράρι την 3η σειρά εκκίνησης με τον Αλόνσο 5ο.

Στην πρώτη περίοδο ο Φέτελ χρειάστηκε μόλις μία προσπάθεια για να περάσει στην επόμενη φάση με τη σκληρή γόμα. Το συγκεκριμένο ελαστικό άλλωστε το χρησιμοποίησαν όλα τα κορυφαία πληρώματα σε αυτό το αρχικό στάδιο. Ο Μαλντονάδο όμως την τελευταια στιγμή κατάφερε να γίνει ο ταύτερος με το 1:26.048 με τη μαλακή γόμα όμως.Ο Λιούις Χάμιλτον έδειχνε δυνατός αν και πραγματοποίησε ένα γύρο παραπάνω μετά απο ένα μικρό γλυστρημα. Οι πρώτοι 9 ήταν κάτω απο το 1:27 με τον Ζαν Ερίκ Βερν να μένει εκτός συνέχειας μαζί με τους 6 πιλότους που τους περιμέναμε λόγω δυναμικότητας (Πετρόφ,Κοβαλάινεν,Γκλοκ,Ντε Λα Ρόσα,Καρτικέγιαν,Πικ).

Στις δεύτερη περίδο βγήκαν απο τις κουβέρτες τα μαλακά ελαστικά. Έγινε μεγάλη μάχη στο τέλος για μια θέση στην κορυφαία δεκάδα και την τρίτη περίοδο. Εκείνοι που γλύτωσαν ήταν οι Μάσα, Ράικονεν και Πέρες. Είναι και οι τρεις άλλωστε που δεν κατέβηκαν το 1:26. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Γκροζάν (11), ο Σουμάχερ (14). Πρώτος εδώ ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Μπάτον πίσω του στα 32 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στην Ινδία η αγελάδα είναι ιερό ζώο όμως ο Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε ταύρος και πήρε με 44 χιλιοστά διαφορά απο τον Γουέμπερ την pole position. Πολύ καλές οι ανανεωμένες ΜακΛαρεν έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν στα δοκιμαστικά. Θα πρέπει να δούμε αν μπορούν και στον αγώνα. Χαμηλά ο Αλόνσο, στην 5η θέση, θα πρέπει να γίνει ένα θαύμα για να παλέψει στα ίσια για το πρωτάθλημα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr