Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έτσι έπαιξε ο Καϊάφας

Έτσι έπαιξε ο Καϊάφας

Το 1ο ημίχρονο

Με ξεκάθαρη πρόθεση να σπάσει τον όποιο ενθουσιασμό του αντιπάλου στα πρώτα στάδια του αγώνα και να διαφυλάξει  τα μετόπισθεν κατήλθε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο κόουτς όπως ακριβώς και στον προηγούμενο γύρο, πήρε το σκορ που ήθελε στο πρώτο παιχνίδι και το διαχειρίστηκε ανάλογα στον επαναληπτικό.


Η εντεκάδα

Με αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο κόουτς επέλεξε 4-2-3-1 με το Μορέιρα στον άσσο, μπροστά του τετράδα τους Κυριάκου, Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε, Λομπιανίτσε. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόντρι και Σερτσίνιο, επιτελικός ο Σότα αντί του Ασσίς και στα φτερά Ράμος-Φοφανά. Μοναδικός προωθημένος ο Ποτέ.

Οι αλλαγές

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Καϊάφας πέρασε στο γήπεδο τον Ασσίς αντί του Κυριάκου γυρνώντας το σύστημα σε 3-5-2. Τριάδα πίσω ήταν οι Λομπιανίτε-Στεπάνοφ-Ακουισταπάτσε, στα φτερά Ράμος και Φοφανά, στον άξονα Σερτζίνιο, Ρόντρι και Ασσίς και μπροστά οι Γκρικαλασβίλι και Ποτέ.

Στο 64′ ο Ρουσιάς αντικατέστησε το Σερτζίνιο και πήρε θέση πλάι στο Ποτέ. Ο Νούνο Ασσίς μετακινήθηκε ελαφρά πιο πίσω, όπως και ο Γκρικαλασβίλι που βοηθούσε πιο πολύ στον άξονα.

10 λεπτά αργότερα ο Ρούμπιο αντικατέστησε το Φοφανά. Αλλαγή προσώπου και όχι σχήματος.

Η τακτική

Στα πρώτα στάδια του αγώνα η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε επιφυλακτικά στο γήπεδο, αφού γνώριζε πως ο αντίπαλος θα προσπαθούσε να μπει δυνατά. Χαρακτηριστικά τα αμυντικά χαφ ήταν αρκετά κοντά στους κεντρικούς αμυντικούς, με σκοπό να κλείσουν οποιουσδήποτε διαδρόμους. Καθώς περνούσε ο χρόνος όμως, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε μέτρα και την κατοχή, επιβάλλοντας τον δικό της ρυθμό. Παρά την κατοχή βέβαια, δεν έδειξε διάθεση για ρίσκο στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε σαφώς πιο επιθετικά παίζοντας 3-5-2, πίεζε ψηλά και προσπάθησε να δώσει γρήγορο ρυθμό. Μετά το γκολ του Ποτέ στο 53′ πάντως, έριξε ξανά το ρυθμό της. Προτίμησε να διαχειριστεί το τεράστιο πλέον προβάδισμα και έφτιαξε μεγάλες φάσεις κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο αντίπαλος ύψωσε λευκή σημαία.

Το 2ο ημίχρονο