Home ΚΥΠΡΟΣ Ανάλυση αντιπάλων: Olympique Lyon

Ανάλυση αντιπάλων: Olympique Lyon



Ιστορία
Παραδοσιακά μεγάλη ομάδα δεν τη λες, όμως απο το 2000 και μετά εδραιώθηκε για τα καλά στη Γαλλία. Με την έκρηξη των εκατομμυρίων της Παρί και της Μονακό έχει μείνει για τα καλά στη σκιά τους.
Μέχρι το 2000 απολύτως τίποτα, μόνο κάποια κύπελα. Κάπου εκεί με όπλο την ακαδημία της και το σκάουτιγκ της, βγάζει μια τρελή φουρνιά ποδοσφαιριστών ( Εσιέν, Μαλουντά, Γκοβού, Ζουνίνιο, Αμπιντάλ, Ντιαρά, Μπενζεμά σε διάστημα 6-7 χρόνων) και κάνει πάρτι στη Γαλλία με συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ κάνει καλές πορείες και στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει αισθητά η δύναμη της αφού αγνοεί τον τίτλο από το 2008. Συνολικά μετράει 7 πρωταθλήματα Γαλλίας και 5 κύπελλα. Στην Ευρώπη πιο μεγάλη επιτυχία της η παρουσία στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2009/10.

Προπονητής
Ο Ουμπέρ Φουρνιέ, ανέλαβε μετά από ένα επιτυχημένο διάστημα στην Ρεμς τη Λυόν. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του 46χρονου τεχνικού που δεν έχει να επιδείξει πολλά.

Αστέρια
Είναι αρκετά.Ουμτίλ στην άμυνα, Γκοναλόνς στον άξονα, Γκουργκίφ επιτελικός και Λανκαζάτε στην επίθεση, είναι αυτοί που ξεχωρίζουν.

Φέτος
Μετά από μια κακή χρονιά που τη βρήκε να τερματίζει 5η, μπήκε με το δεξί στην Ευρώπη. Κέρδισε 2 φορές τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, 2-1 στη Γάλλια και 4-1 εκτός έδρας.

Τακτική

Στα δύο ματς φέτος έπαιξε με το 4-4-2 αλλά και το 4-3-1-2. Έχει πάντα δηλαδή δύο προωθημένους.