Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Για πρώτη φορά ο επαναληπτικός θα είναι εντός (Videos)

Για πρώτη φορά ο επαναληπτικός θα είναι εντός (Videos)

kos_2626


Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έφτασε αρκετές φορές ένα βήμα πριν τους ομίλους κάποια ευρωπαϊκής διοργανωτής, κατ΄ ακρίβεια μόνο τέσσερις φορές.  Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχε μια ομοιότητα, πάντα έδινε τον πρώτο αγώνα στην έδρα της και τον επαναληπτικό στην έδρα του αντιπάλου. Φέτος αυτό αλλάζει, αφού όπως έχουν οριστεί τα παιχνίδια, η ομάδας μας θα αντιμετωπίσει στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ την Ντιναμό Μόσχας πρώτα στη Ρωσία και μια εβδομάδα αργότερα στην Κύπρο.

Για πρώτη φορά που το «τριφύλλι έφτασε στη φάση πριν τους ομίλους της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την περίοδο 2008-09 όταν αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτυ και αποκλείστηκε με δύο ήττες. Πρώτα στο ΓΣΠ, αν και προηγήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, η Αγγλική ομάδα ανέτρεψε το αποτέλεσμα κερδίζοντας τελικά με 2-1. Στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ, οι «πράσινοι» δέχθηκαν και πάλι την ήττα, με το ίδιο σκορ 2-1 και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Το 2010-11 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε δύο απανωτές ευκαιρίες για να προκριθεί σε κάποιον Ευρωπαϊκό όμιλο όμως δεν κατάφερε σε καμία από αυτές. Αρχικά αντιμετώπισε τη Red Bull Salzburg για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με πρόκριση κλείδωνε συμμετοχή τουλάχιστον στους ομίλους της δεύτερης σε τάξη Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν τα κατάφερε, αφού στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΠ ήρθε ισόπαλη 1-1 και στον επαναληπτικό της Αυστρία γνώρισε την συντριβή με 4-1.

Ακολούθως είχε ακόμη μια ευκαιρία αφού πέρασε στα play-off του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου κληρώθηκε με την Ουκρανική Μέταλιστ. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στη Λευκωσία με την ΟΜΟΝΟΙΑ να δέχεται την ήττα με 0-1. Στον επαναληπτικό που έγινε στο Χάρκοβο χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία στην ιστορία της ομάδας μας για πρόκριση στους ομίλους αφού προηγηθήκαμε στο σκορ με 0-2 αλλά οι αντίπαλοι ισοφάρισαν σε 2-2 παίρνοντας τελικά αυτοί την πρόκριση.

Η τελευταία φορά, μέχρι τη φετινή δηλαδή, που η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε στα play-off ήταν το 2011 όπου βρήκε μπροστά της μια γνωστή της ομάδα, αυτήν της Red Bull Salzburg. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πάλι για μια θέση στους ομίλους, αυτή τη φορά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αυστριακοί πήραν και πάλι αυτοί την πρόκριση, αν και η ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε καλύτερα από την προηγούμενη φορά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες. Πρώτα στο ΓΣΠ, οι πράσινοι κέρδισαν με 2-1 και πήγαν στο Σάλτσμπουργκ θέλοντας την πολυπόθητη πρόκριση αλλά η ήττα με 1-0 τους στέρησε για ακόμη μια φορά την είσοδο στους ομίλους.