Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έδειξε 3-5-2

Έδειξε 3-5-2


Με την παραχώρηση του Λεβάν Κακουμπάβα, η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει δύο κεντρικούς αμυντικούς (Στεπάνοφ-Ακουισταπάτστε) και το νεαρό Κονομή. Με δεδομένο πως ο Κονομής θεωρείται περισσότερο επένδυση αφού δεν έχει πάρει ακόμα λεπτά, μπορούμε να θεωρήσουμε πως ο Κώστας Καϊάφας θα παίζει φέτος περισσότερο 3-5-2 παρά 4-2-3-1.

Έχοντας δύο ακραίους μπακ που μπορούν εύκολα να παίξουν στα άκρα της αμυντικής τριάδας, αλλά και ολόκληρη τη γραμμή, ο κόουτς θεωρεί πως είναι καλυμμένος για το εν λόγω σύστημα και μάλλον θα το καθιερώσει. Μάλιστα σε περίπτωση που θέλει να παίξει αμυντικά το 3-5-2, διαθέτει και τους Μαργκάσα-Κυριάκου που μπορεί να καλύψουν τις πτέρυγες.

Βέβαια, έχει τη δυνατότητα ακόμα να παίξει με 4 πίσω. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, ακόμα κι αν απουσιάσουν οι Στεπάνοφ-Ακουισταπάτσε, κεντρικοί αμυντικοί μπορούν να παίξουν οι Σκαραμοτσίνο, Λομπιανίτσε, ενώ έχουν παίξει και οι Σερτζίνιο-Οικονομίδης στα φιλικά. Απλά η κίνηση να παραχωρηθεί ο Κακουμπάβα έδειξε πως το 4-2-3-1 θα φορεθεί μάλλον σε ειδικές περιπτώσεις.