Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άδεια γήπεδα επιδιώκετε;

Άδεια γήπεδα επιδιώκετε;

kaz-13


Άλλη μια οργανωμένη κερκίδα, αυτή τη φορά της ΑΕΚ με επίσημη ανακοίνωση της, κάλεσε τον κόσμο της να απέχει από τα γήπεδα, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος που ψηφίστηκε και προνοεί κάρτα οπαδού. Οι οργανωμένοι όλων των ομάδων, άφησαν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους και τάχθηκαν ενάντια στην κάρτα. Αυτό ήταν το μοναδικό “επίτευγμα” του υπουργείου και το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί δεν πιστεύουμε πως το επιδίωκε.

Αυτό που θα καταφέρει με τους ρυθμούς που πάμε, είναι να βλέπουμε παντού άδεια γήπεδα. Σαν να μην έφταναν οι φήμες για στημένα παιχνίδια, φιλικά σωματεία και πολιτικές παραμβάσεις στο ποδόσφαιρο που ήδη έδιωξαν αρκετό κόσμο, έρχεται τώρα και αυτός ο νόμος να βάλει μια και καλή ταφόπλακα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αν αυτό επιδιώκουν, καλώς, θα έχουν και ελεύθερο το πεδίο όσοι βρωμίζουν το ποδόσφαιρο να πράξουν. Αν όντως όμως θέλουν να πατάξουν τη βία στα γήπεδα, δεν είναι η κάρτα ο τρόπος.

Είναι πάντως λάθος να θεωρηθεί πως μόνο οι οργανωμένοι τάσσονται ενάντια στους νόμους. Είναι αρκετά καθημερινά τα μηνύματα που λαμβάνουμε και μιλάνε για φακέλωμα ενώ πολλοί υπενθυμίζουν και ότι τα μόνα σοβαρά επεισόδια πέρσι μεταξύ οπαδών Αποέλ και ΑΕΛ, ΔΕΝ έγιναν εντός γηπέδου αλλά εκτός. Πώς θα εξυπηρετούσε η κάρτα οπαδού;