Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εν αρχή ην… η άμυνα!

Εν αρχή ην… η άμυνα!


Το καλοκαίρι που πέρασε, στην ΟΜΟΝΟΙΑ έπρεπε να γίνουν σαρωτικές αλλαγές. Ο προϋπολογισμός έπρεπε να πέσει σε επίπεδα που να μπορεί το σωματείο να αντέξει και σαν φυσιολογική εξέλιξη, το ρόστερ διαφοροποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όταν βέβαια έχεις περιορισμένο μισθολόγιο προς διάθεση, προσπαθείς να είσαι προσεκτικός και να κάνεις όσο το δυνατό πιο ασφαλείς επιλογές.

Εκεί που ο Κώστας Καϊάφας δεν δέχθηκε ούτε για αστείο να κάνει εκπτώσεις ήταν στην άμυνα. Έθεσε ευθύς εξαρχής συγκεκριμένες προδιαγραφές που έπρεπε να πληρούν τα μπακ του και δεν δίστασε ακόμα και να διώξει παίκτη λιγότερο από μια εβδομάδα, μετά την έλευση του (Λόβριτς), επειδή ένιωσε πως δεν θα τον βοηθήσει. Ξεκαθάρισε πως θέλει ψηλά κορμιά που θα ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία, αλλά που να μπορούν να δημιουργήσουν από πίσω παιχνίδι. Για αυτούς τους λόγους στο ρόστερ βρίσκονται οι Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε και Λομπιανίτσε.

Οι 3 τους, αλλά και οποιοσδήποτε αγωνιστεί στην άμυνα σε περίπτωση 4-2-3-1, είναι οι παίκτες που αναμένεται να δεχθούν τη μεγαλύτερη πίεση τη Πέμπτη. Θα δοκιμαστούν σε υψηλό επίπεδο και καλούνται -παρέα με το Μορέιρα- να κρατήσουν τη μπάλα μακριά από το τέρμα. Στο μεθαυριανό παιχνίδι, πρώτιστος στόχος είναι το μηδέν παθητικό και η απόδοση των αμυντικών, πρέπει να είναι η βάση πάνω στην οποία θα κτιστεί η αυτοπεποίθηση και των υπολοίπων! Εν αρχή ην… η άμυνα!

Χορηγός αποστολής: Pascucci Cyprus