Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Γραπτή δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη για κάρτα οπαδού

Γραπτή δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη για κάρτα οπαδού

kaz-16


Ξεκάθαρα πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της κάρτας οπαδού. Ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ τοποθετείται για το θέμα. Το βέβαιο κατά την άποψη μας είναι πως από τη στιγμή που πλέον αμφισβητούνται οι προθέσεις όσων επέβαλαν το συγκεκριμένο νόμο, πρέπει να εξεταστεί ξανά το όλο ζήτημα.

 

Οι πληροφορίες τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Χαραυγή σήμερα, για πιέσεις του Υπουργού δικαιοσύνης , κ. Ιωνά Νικολάου προς το Διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΑ ούτως ώστε να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα έκδοσης της κάρτας φιλάθλου από τον ΚΟΑ στην ΚΟΠ εγείρουν ένα σοβαρό ζήτημα τάξης.

Κατ αρχήν ο κ. Νικολάου δεν είναι ο αρμόδιος Υπουργός για τον ΚΟΑ, ως γνωστόν ο ΚΟΑ υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και είναι παράδοξο να παρακάμπτει τον αρμόδιο υπουργό και να απαιτεί να καθορίζει ζητήματα αθλητισμού.

Είναι πολύ καλά γνωστή η έντονη επιμονή του κ.Νικολάου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής νομοθεσίας για να περάσει η εκδοση της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ μαζί με την διαχείριση των ευαίσθητων πληροφοριών αλλά και τα οποιαδήποτε οικονομικά οφέλη.

Ερωτηματικά δημιουργεί η μεγάλη διαφορά στην κοστολόγηση της έκδοσης της κάρτας φιλάθλου που υπάρχει μεταξύ του ΚΟΑ και του Υπουργού Δικαιοσύνης Θυμίζουμε ότι η ΚΟΠ δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο και λογοδοσία προς την πολιτεία, σε αντίθεση με τον ΚΟΑ ο οποίος ως ημικρατικός οργανισμός, οφείλει να λογοδοτεί στην Κυβέρνηση και στη Βουλή.

Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κυπριακό λαό τη μεγάλη δημόσια συζήτηση συζήτηση που έγινε με τη λήξη του πρωταθλήματος για την κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τις αδυναμίες της ΚΟΠ. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων στοιχείων όπως και η οικονομική πτυχή του ζητήματος θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια και την ύπαρξη ασφαλιστικών δικλείδων. Το ΑΚΕΛ είχε διαφωνήσει με τη θέσπιση της κάρτας φιλάθλου , πιστεύοντας έντονα ότι αυτή αποτελεί κίνδυνο για μαζικό φακέλωμα πολιτών, ενώ είχαμε επιστήσει την προσοχή για τις οικονομικές προεκτάσεις του ζητήματος.
Δυστυχώς οι εξελίξεις φαίνεται να μας επιβαιβεώνουν.
19/08/2014