Home ΚΥΠΡΟΣ Γεωργιάδης: “Ο ΚΟΑ αδυνατεί λόγο οικονομικού”

Γεωργιάδης: “Ο ΚΟΑ αδυνατεί λόγο οικονομικού”


Σαν λύση ανάγκης παρουσίασε  ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης την έκδοση της κάρτας φιλάθλου από την ΚΟΠ, μιλώντας στο Super Sport FM. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο ΚΟΑ δεν έχει την οικονομική ευχαίρεια να το πράξει, ενώ το νομοσχέδιο δίνει δικαίωμα μόνο στον ΚΟΑ και την ΚΟΠ, άρα δεν υπάρχει άλλη λύση. Εμείς εκείνο που θέλουμε να ξέρουμε είναι, όταν οι πολιτικοί συγκεκριμένων κομμάτων, το υπουργείο, ο ΚΟΑ και η ΚΟΠ, αποφάσιζαν και συναινούσαν να περάσει αυτός ο νόμος, δεν γνώριζαν για την οικονομική στενότητα του ΚΟΑ; Ας μην κοροϊδεύουν τώρα το κοσμάκη και ας μας απαντήσουν αν είχαν πρόθεση ευθής εξαρχής να δώσουν στην ΚΟΠ αυτή τη δουλειά.

Πιο κάτω αυτούσιες οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, όπως φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα sport-fm.com.cy:

Για το τι προνοεί το νομοσχέδιο

«Δεν έχει τεθεί το θέμα ενώπιον του δ.σ. για να αποφασίσει. Γίνονται σκέψεις για να καταλήξουμε και να δούμε αν μπορεί ο ΚΟΑ να προχωρήσει στην έκδοση κάρτας φιλάθλου. Υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να βρεθεί ο τρόπος εφαρμογής του. Η Βουλή έχει δώσει δικαίωμα στον ΚΟΑ στην έκδοση κάρτα φιλάθλου και διαχείριση του μητρώου. Επίσης έδωσε το δικαίωμα έκδοσης της κάρτας στην ΚΟΠ και μόνο. Το μητρώο παραμένει στον ΚΟΑ. Το δ.σ. έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει το δικαίωμα της έκδοσης στην ΚΟΠ»

Για τα χρήματα που απαιτούνται για την έκδοση κάρτας φιλάθλων…  

«Για να έχουμε ακριβές ποσό πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία προσφορών. Ο τρόπος που λειτουργεί ο ΚΟΑ, είναι βάση προϋπολογισμού από τη Βουλή. Δεν υπάρχει κεφάλαιο για να βγει σε προσφορές. Δεν υπάρχει καν, πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς. Ο Γενάρης είναι εξωπραγματικός. Με καμία δύναμη δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με την διαδικασία που απαιτείται αφού είναι απαγορευτική όσον αφορά το χρονικό περιθώριο. Οι καιροί δεν είναι εύκολοι. Δεν μπορεί να γίνει για δύο λόγους: Οικονομικό και χρονικό. Ο ΚΟΑ δεν μπορεί να υλοποιήσει το νομοθέτημα για την κάρτα φιλάθλου. Όπως είναι αυτή τη στιγμή ο ΚΟΑ, λόγω χρόνου και διαδικασίας δεν υπάρχει καμία ελπίδα για να ικανοποιήσει το νομοθέτημα».

Αν θα αναλάβει η ΚΟΠ την έκδοση της κάρτας φιλάθλου…

«Αυτό θα πρέπει να συζητηθεί στην ολομέλεια του δ.σ. Αν αποφασίσει ο ΚΟΑ, να διατηρήσει το δικαίωμα έκδοσης, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο. Η δεύτερη επιλογή είναι να εκχωρήσει στην ΚΟΠ, η οποία είναι εύρωστη ομοσπονδία και που μπορεί να προχωρήσει άμεσα. Η νομοθεσία με μια τελευταία τροποποίηση δίνει το δικαίωμα να εκχωρήσει μόνο στην ΚΟΠ. Αυτό αποφάσισε η Βουλή».

Αν συμφωνεί ο Ιωνάς Νικολάου με την παραχώρηση του δικαιώματος στην ΚΟΠ…  

«Οποιοσδήποτε θέλει την εφαρμογή, δεν έχει άλλη επιλογή. Είτε θα πρέπει να επεκταθεί ο χρόνος εφαρμογής, είτε να αναλάβει την έκδοση η ΚΟΠ».

Αν θα ισχύει σε όλα τα αθλήματα η κάρτα φιλάθλου…  

«Θα ισχύει για όλα τα αθλήματα…».

Για τα έσοδα που θα προκύψουν από την έκδοση της κάρτας φιλάθλου…

«Τα οικονομικά συμφέροντα εξαρτώνται και από το κόστος του έργου. Αυτός που αναλάβει, θα καταβάλει το ποσό που χρειάζεται για την επένδυση και με τα έσοδα θα κάνει απόσβεση».

Για τη διαχείριση του μητρώου φιλάθλων…  

«Η διαχείριση του μητρώου παραμένει στον ΚΟΑ. Αν αναλάβει η ΚΟΠ την έκδοση της κάρτας φιλάθλων, θα μπορεί απλά να επεξεργάζεται το μητρώο. Αν η Αστυνομία χρειάζεται πληροφόρηση θα πρέπει να αποτείνεται στον ΚΟΑ. Έτσι διασφαλίζεται η διαχείριση του μητρώου φιλάθλων από μια κρατική υπηρεσία».

Για το πότε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις…  

«Αρχές Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσουμε».

Για τα οικονομικά δεδομένα στον ΚΟΑ…  

«Είναι ασφυκτικά λίγα τα κονδύλια που υπάρχουν…».

Για τη βία…

«Το θέμα της βίας δεν σηκώνει εκπτώσεις. Ευελπιστώ ότι αυτή η νέα προσπάθεια θα περιορίσει τη βία».