Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο υπερβολικός ενθουσιασμός και μια παραπομπή στο 2001

Ο υπερβολικός ενθουσιασμός και μια παραπομπή στο 2001

kos_0709


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports

Η εξαιρετική εμφάνιση και το θετικότατο αποτέλεσμα που απέσπασε η Ομόνοια μέσα στη Μόσχα, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας, που βλέπει ότι ένα όνειρο ετών, οδεύει προς την ενσάρκωση.

Ο ενθουσιασμός αυτός εκφράστηκε με την παρουσία οπαδών χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας για την υποδοχή των ποδοσφαιριστών της ομάδας κατά την άφιξη από τη Μόσχα, καθώς και τη σπουδή για  εξασφάλιση εισιτηρίου για τον αγώνα. Τα εκδοτήρια γέμισαν από χθες το πρωί και τα εισιτήρια τείνουν προς εξάντληση. Η εξασφάλιση εισιτηρίου συνιστά λογικό ενθουσιασμό. Η υποδοχή στο αεροδρόμιο σαφώς και δεν είναι κάτι το αρνητικό, αλλά δεικνύει υπερβολικό ενθουσιασμό και ενδεχόμενα αποπροσανατολισμό από την απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο της ομάδας. Η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Η πραγματικότητα λέει ότι τίποτα δεν κρίθηκε.

Υπενθυμίζεται ένα προ ετών (ποδοσφαιρική χρονιά 2000-2001), περιστατικό υπερβολικού ενθουσιασμού, που παρά λίγο να στοίχιζε ένα τίτλο. Ο υπερβολικός ενθουσιασμός, δυστυχώς τότε μεταφέρθηκε και στους ποδοσφαιριστές. Το ευτύχημα για την Ομόνοια ήταν ότι τότε υπήρχε δεύτερη ευκαιρία. Την Πέμπτη όμως ο αγώνας είναι δίχως αύριο. Θα μου πείτε, άλλες εποχές τότε, άλλες τώρα. Ναι, αλλά τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι πάντα τα ίδια.

24η αγωνιστική, 7.4.2001, Ομόνοια-Ανόρθωση  3-1
Η Ομόνοια μέσα σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ  κερδίζει την Ανόρθωση στο ντέρμπι του τίτλου με σκορ 3-1 και χρειάζεται ένα μόλις βαθμό για τον τίτλο. Ο λαός βροντοφώναξε το «Ομόνοια-λαός πρωτάθλημα» και βγήκε στους δρόμους. Σκόραραν οι Ράουφμαν (11’, 33’) και Κοντολεύτερος (78’).
25η αγωνιστική, 29.4.2001, Απόλλωνας -Ομόνοια 4-3
Συνεπαρμένη από τους πρόωρους πανηγυρισμούς της προηγούμενης αγωνιστικής και νοιώθοντας (γενικού ενθουσιασμού ένεκα ) ήδη …πρωταθλήτρια, η Ομόνοια πάει στο Τσίρειο και στο 28’ είναι κιόλας πίσω στο σκορ με 0-4!  Με αντεπίθεση στην επανάληψη, σκοράρει τρις με τους Μιχαίλοβιτς (56’), Ράουφμαν (71’) και Χαραλάμπους (72’), αλλά φεύγει ηττημένη από τη Λεμεσό.
26η αγωνιστική, 5.5.2001, Ομόνοια-Άρης 4-1
Ευτυχώς για την Ομόνοια υπήρχε ευκαιρία επανόρθωσης. Με τον κόσμο της να κατακλύζει το ΓΣΠ και να περιμένει την ώρα των …ουσιαστικών και όχι των πρόωρων πανηγυρισμών, κερδίζει με 4-1 τον αντίπαλο που προηγήθηκε, με σκόρερς τους Ράουφμαν (44΄,49΄,74΄) και Χαραλάμπους στο 71’.