Home SPORTS NEWS Ήταν ΠΑΟΚάρα και τους διέσυρε!

Ήταν ΠΑΟΚάρα και τους διέσυρε!


Κάνοντας το… αυτονόητο ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” με 4-0 την Ζίμπρου στην Τούμπα, ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 της Μολδαβίας και “πέταξε” στους ομίλους του Europa League. Περέιρα, Αθανασιάδης, Μακ και Μάρτενς οι σκόρερ για τον “Δικέφαλο του Βουρρά”. Με δέκα παίκτες η Ζίμπρου από το 42′ λόγω της αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ζίμπρου ήταν γνωστή από τη στιγμή της κλήρωσης των play offs του Europa League. Όμως, μετά από το 1-0 στη Μολδαβία οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη έπρεπε να αποδείξουν στο χορτάρι της Τούμπας την ανωτερότητά τους προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Και το έπραξαν… Σε αντίθεση με το πρώτο ματς ο “Δικέφαλος του Βορρά” εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και με το εμφατικό 4-0 πανηγύρισε την πρόκριση…

1ο ημίχρονο: Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να φύγει το άγχος και οι ποδοσφαιριστές μπήκαν με “άγριες” διαθέσεις από το πρώτο λεπτό. Αρχικά απείλησαν στο 7′ με το σουτ από τον Μακ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρούσου, και εν συνεχεία σκόραραν. Στο 11′ ο Αθανασιάδης έβγαλε εξαιρετική ασίστ με το “ψαλιδάκι” στον Περέιρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι “ασπρόμαυροι” κυριάρχησαν στο γήπεδο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της Ζίμπρου. Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ απλουστεύτηκαν στο 42′ όταν οι Μολδαβοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη έπειτα από σέντρα του Ρατς και η ανατροπή είχε ολοκληρωθεί.

2ο ημίχρονο: Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε το αφεντικό του ματς την ώρα που η Ζίμπρου δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πατήσει στην περιοχή του Γλύκου προκειμένου να πετύχει το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο “Δικέφαλος” απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 67′ με το σουτ στην κίνηση του Τζαβέλλα, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 70′ ο Μπούργκιου έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από την κεφαλιά του Μάρτενς. Τα πάντα τελείωσαν στο 79′ όταν ο Μακ με ένα “ξερό” σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0 και ο Άγγελος Αναστασιάδης έκατσε ήρεμος στον πάγκο του. Την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του League επισφράγισε ο Μάρτενς με ένα απίστευτο σουτ με το αριστερό διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Παρά το 4-0 και την καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι οπαδοί της ομάδας ζήτησαν από τον Ιβάν Σαββίδη μεταγραφές.

Που κρίθηκε: Το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και το γεγονός ότι η Ζίμπρου έμεινε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο ήταν τα στοιχεία που έκριναν το αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Εκτός από το γκολ που πέτυχε και το οποίο έδιωξε το άγχος από τους “ασπρόμαυρους” ο Περέιρα ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου. Με τις εμπνεύσεις του πρόσφερε ποιότητα στο παιχνίδι του “Δικεφάλου” και βοήθηκε ιδαίτερα στην ανάπτυξη της ομάδας του Αναστασιάδη.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Ουκρανού, Σέρχι Μπόικο, ο οποίος απέβαλε σωστά τον Αμανί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Ρατς, Μαντούρο (52’ Κάτσε), Τζιόλης,Σαλπιγγίδης (62’ Μάρτενς), Μακ (83′ Πόζογλου), Περέιρα και Αθανασιάδης.

Στον πάγκο έμειναν οι Γιακουμής, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης.

Ζίμπρου (Κουμπάρεφ): Ρούσου, Μπουργκίου, Ερχάν, Ντεντόφ, Κλίμοβιτς, Πάβλιουτσεκ, Αμανί, Βρεμέα, Γκρόσου (46’ Αλεξέεφ), Σεπτίν και Γιαρντάν (80′ Σπατάρου).

Στον πάγκο έμειναν οι Τσιρίντσιουτς, Ποτιρίντσε, Αντόν, Βισνακόφς, Ντιαλό.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr