Home SPORTS NEWS Νίκη και πρόκριση για τον Μάρκους

Νίκη και πρόκριση για τον Μάρκους


Η ατομική ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού είναι σαφώς ανώτερη αυτών της Μίντιλαντ και υπό αυτή την έννοια ήρθε φυσιολογικά η δεύτερη νίκη με 2-1 και φυσικά η πρόκριση του Τριφυλλιού. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη μετά τις 31 Ιουλίου του 2012 στο 2-0 επί της Μάδεργουελ. Οι Πράσινοι επιστρέφουν σε ομίλους του Europa League και ευελπιστούν να έχουν μια βατή κλήρωση την Παρασκευή ώστε να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή διαδρομή τους.

Οι Δανοί παίζοντας στην έδρα τους μπήκαν με ενθουσιασμό και στα δύο ημίχρονα αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, δίνοντας αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό να πατήσει γερά στα πόδια του και να φτάσει αρχικά στο πρώτο γκολ στο 55’ με τον Νάνο και αφού ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 73’, να επικρατήσει με 2-1 χάρη στον Κλωναρίδη που σκόραρε στο 74’. Νίκη που χαρίζει βαθμούς στον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών, αλλά και ψυχολογία μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το σοκ του τραυματισμού του Μπεργκ. Άλλωστε το πρώτο γκολ αλλά και τη νίκη οι Πράσινοι την αφιέρωσαν στον Μπεργκ.

Α’ ημίχρονο: Χωρίς καμία συγκέντρωση μπήκε στον αγώνα ο Παναθηναϊκός. Το 4-2-3-1 με τον Πράνιτς αριστερό χαφ αποδείχθηκε προβληματικό. Η Μίντιλαντ «φόρτωσε» τη δεξιά πλευρά της με τον Ρέμερ να ανεβαίνει πολύ ψηλά για να δώσει βοήθειες στον Χασάν και τον Σίστο να παίζει ως έξτρα παίκτης. Στο πρώτο 20λεπτο οι Δανοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν τον Παναθηναϊκό και έφτασαν κοντά στο γκολ σε μια περίπτωση στο 7ο λεπτό. Οι Πράσινοι έδειχναν φανερό πρόβλημα να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους. Ο Αναστασίου είδε την «τρύπα» στα αριστερά και έκανε εσωτερική αλλαγή στο 19ο λεπτό με τον Λαγό να πηγαίνει στα αριστερά και τον Πράνιτς να μετακομίζει στον άξονα δίπλα στον Ατζαγκούν σε ένα 4-3-2-1. Η αλλαγή έφερε ορατά αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε άλλο, ανέβασε ψηλά το πρέσινγκ του και ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα στο 21’ έχασε την ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου με τον Ατζαγκούν να χάνει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Β’ ημίχρονο: Η Μίντιλαντ έκανε αλλαγή σέντερ φορ, βάζοντας τον δίμετρο Ονουάτσου. Η παρουσία του οδήγησε τους Δανούς σε συνεχείς σέντρες. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για δέκα λεπτά ώσπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η εύστοχη εκτέλεση του Νάνο έστειλε οριστικά το Τριφύλλι στην κλήρωση των ομίλων. Στη συνέχεια η Μίντιλαντ πίεσε, έχασε εκπληκτικές ευκαιρίες κυρίως λόγω Κοτσόλη. Ισοφάρισε στο 73’ με πέναλτι του Ιγκμπούν αλλά με τη σέντρα ο Παναθηναϊκός κράτησε για τον εαυτό του τη νίκη με όμορφο γκολ του Κλωναρίδη.

Που κρίθηκε: Το 0-0 έμενε στο ταμπλό και η Μίντιλαντ είχε μπει και στο δεύτερο ημίχρονο πιέζοντας. Ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ τρία μέτρα από τη μεγάλη περιοχή δεχόμενος πάσα του Ατζαγκούν. Ο διαιτητής σφύριξε επανάληψη. Ο Νάνο έγνεψε στον πάγκο ότι θα αναλάβει απευθείας εκτέλεση. Με ένα πλασέ πάνω από το τείχος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκοψε κάθε όρεξη των γηπεδούχων.

Παίκτης από “χρυσάφι”:  Οι επεμβάσεις του Στέφανου Κοτσόλη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί και να εξασφαλίσει την πρόκριση. Οι Πράσινοι δέχθηκαν αρκετές φάσεις και εκτέλεσαν αρκετές στημένες μπάλες αλλά ο 35χρονος τερματοφύλακας… διόρθωσε το λάθος του στον πρώτο αγώνα.

Η σφυρίχτρα: Κανένα πρόβλημα για τον Ολλανδό Μακέλιε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μίντιλαντ: Χάουγκααρντ, Ρέμερ, Π. Γένσεν, Γ. Λάρσεν, Λαούριντσεν, Σπαρβ (77’ Ουζοτσούκβου), Πόουλσεν (59’ Ιγκμπούν), Χασάν, Σίστο, Άντερσον, Μ. Λάρσεν (46’ Ονουάτσου).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (79’ Δώνης), Λαγός (60’ Μπούι), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (66’ Κλωναρίδης).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr