Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θα περιμένουμε κ. Λευκαρίτη (Audio οι δηλώσεις)

Θα περιμένουμε κ. Λευκαρίτη (Audio οι δηλώσεις)


Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΆΣΤΡΑ 92.8 έκανε ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA Μάριος Λευκαρίτης. Ο κ. Λευκαρίτης τόνισε ότι δεν έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τη Ντινάμο έτσι δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για τη σφαγιαστική διαιτησία, μέχρι να το πράξει! Η δημοσιογράφος Κατερίνα Κυριάκου έβαλε αρκετή πίεση για απαντήσεις από τον ίδιο επειδή αδικήθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ, με το κ. Λευκαρίτη να δεσμεύεται πως θα ψάξει τι έγινε!

Η δημοσιογράφος χαρακτήρισε “ξεκάθαρες φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα” τις αμφισβητούμενες φάσεις για να ρωτήσει τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, για να απαντήσει ο κ. Λευκαρίτης ότι “δεν είναι μόνος του ο διαιτητής, είναι και οι βοηθοί του, είναι και ο παρατηρητής διαιτησίας που αξιολογεί. Είναι αρκετά έμπειροι και πρώην διαιτητές, αλλά και αντικειμενικοί, γιατί εμείς οι Κύπριοι είμαστε και κάπως καχύποπτοι. Τα πάντα εξαρτώνται από την έκθεση του παρατητηρή.”

Στη συνέχεια ο κ. Λευκαρίτης εξήγησε τη διαδικασία τονίζοντας ότι θα ρωτήσει τι γίνεται με αυτή τη περίπτωση, για να ρωτηθεί ξανά πώς μπορεί η ΟΜΟΝΟΙΑ να βρει το δίκαιο της και πως μπορεί ο κ. Λευκαρίτης να βοηθήσει. “Η έκθεση δεν πάει στο Μάριο Λευκαρίτη ή τον Πλατινί πάει στην επιτροπή διαιτησίας που την αξιολογεί με αρκετή επιτυχία. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Υπάρχουν και κακές διαιτησίες, δεν λέω πως είναι σκόπιμα, όλοι κάνουν λάθη. Η επιτροπή διαιτησίας αποφασίζει”, απάντησε.

Κάπου εκεί η Κατερίνα Κυριάκου ξέσπασε, λέγοντας στον κ. Λευκαρίτη ξεκάθαρα: “Κύριε Λευκαρίτη δεν ήταν λάθη, υπήρχαν σκοπιμότητες. Δεν το λέει μόνο ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά όλοι όσοι έχουν δει το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι θα σας παρακαλέσω να το δείτε, υπήρχε σκοπιμότητα από το πρώτο λεπτό μέχρι το γκολ της Ντινάμο”  για να δεσμευτεί ο κ.Λευκαρίτης πως δεν θα το αφήσει έτσι, θα το δει και θα κάνει ότι πρέπει να γίνει.

Κύριε Λευκαρίτη, καταρχάς να σεβαστούμε ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε μέχρι να δείτε τον αγώνα. Ευελπιστούμε, πως για μια φορά θα προστατευτεί και μια ομάδα που δεν είναι συγκεκριμένου κοινωνικού κύκλου και συγκεκριμένων πολιτικών πεποιθήσεων. Δεν ζητάμε ούτε ομίλους με κλήρωση, ούτε να τελειώνουν οι αντιπάλοι μας με 9 παίκτες. Το δικαίωμα στο όνειρο ζητούμε και η ομοσπονδία σας μας το έκλεψε. Παρεμπιπτόντως, τα παιχνίδια του Αποέλ και του Απόλλωνα τα είδατε; Ρητορική η ερώτηση προφανώς, εσείς το είπατε μόνος σας “τον Απόλλωνα η διαιτησία τον έπαιξε 50-50″…