Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νοοτροπία νικητή, ομαδικό πνεύμα

Νοοτροπία νικητή, ομαδικό πνεύμα

kazb00021


Του Κώστα Καλλή, Ο Φιλελεύθερος

Αν κάτι διακρίνει τις μεγάλες ομάδες, είναι το εξής: όταν δεν βρεθούν στην καλύτερή τους μέρα, έχουν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη.

Αυτό έκανε η Ομόνοια στο προχθεσινό ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Οι πράσινοι δεν έφθασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αντιθέτως είχαν κενά διαστήματα και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Εντούτοις, με πολλά ψυχικά αποθέματα στο τέλος, το πάλεψαν και δικαιώθηκαν.

Το «τριφύλλι» έδειξε χαρακτήρα, νοοτροπία νικητή και με ομαδικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να αρχίσει ιδανικά το πρωτάθλημα. Άλλωστε, η νίκη είναι που μετρά, όμως θα χρειαστεί βελτίωση στη συνέχεια για αποφυγή αρνητικών αποτελεσμάτων.

Το τι προηγήθηκε φάνηκε να επηρεάζει τους πράσινους, παρόλο που πήραν νωρίς προβάδισμα. Όμως, το γεγονός ότι ισοφαρίστηκαν δυο φορές από την Ανόρθωση δεν τους επηρέασε, αντιθέτως στα τελευταία λεπτά ήταν η Ομόνοια που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε.

Οι ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν μια πολύ καλή ομάδα, όπως παρουσιάστηκε προχθές, αλλά και την κούραση από την υπερπροσπάθεια την Πέμπτη, όπως και την κατήφεια που προήλθε από τον άδικο αποκλεισμό. Ο Καϊάφας, όπως φάνηκε και στα ματς της Ευρώπης, δημιούργησε ομάδα συνόλου.

Ό,τι καλό βγάζει στο παιχνίδι της η Ομόνοια είναι προϊόν της ομαδικότητας. Και τα τρία τέρματα των πρασίνων στο ματς με την Ανόρθωση προήλθαν μετά από ομαδική προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της, άψογη συνεργασία και ιδανικό τελείωμα. Πάνω σ’ αυτό στηρίζει πολλά ο Καϊάφας και για το μέλλον, προσδοκώντας ότι η ομάδα του θα αποδώσει καλό ποδόσφαιρο και θα βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία.