Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ “Ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη μου”

“Ρατσιστική επίθεση σε συμπαίκτη μου”


Ο Σερτζίνιο μιλάει σε μέσο της πατρίδας του (IG.com.br) και καταγγέλλει πως στις διπλές αναμετρήσεις με τους Ρώσους, οι φιλάθλοι της Ντινάμο, έκαναν ρατσιστική επίθεση σε συμποδοσφαιριστές του.

Οι φιλάθλοι της Ντινάμο οι οποίο τιμωρήθηκαν στον 3ο προκριματικό για παρόμοιο περιστατικό, σύμφωνα με τον Σερτζίνιο, δεν τους σταμάτησε η τιμωρία αφού έκαναν ρατσιστική επίθεση με ήχους μαϊμούς προς το σκόρερ στη Μόσχα, Γκαουσού Φοφανά.

“Το έκαναν ξανά. Οι οπαδοί της Ντινάμο, αποκάλεσαν παίκτη μας μαϊμού. Στη Ρωσία έγιναν ανάλογα περιστατικά, χωρίς καμία ντροπή. Μέχρι τώρα εξ όσων γνωρίζω δεν υπήρξε καμία τιμωρία. Είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά γι αυτούς είναι κάτι συνηθισμένο”, καταγγέλλει ο Σερτζίνο.

“Στη Μόσχα μόνο τους άλλαξαν σημείο (από το τομέα Δ τους πήραν στο τομέα Β). Ήταν εκεί αυτοί, ήταν ξεκάθαρο, απλά στάθηκαν αλλού. Θα έπρεπε να τιμωρηθούν”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον αποκλεισμό, δήλωσε: “Ακόμα με πονάει ο αποκλεισμός. Κρατούσαμε την πρόκριση μέχρι τις καθυστερήσεις, είχαμε δύο ακυρωθέν γκολ και ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις. Οι οπαδοί μας τα έβαλαν με την ΟΥΕΦΑ, αλλά ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω”.

Ο Σερτζίνιο κατέληξε μιλώντας για το μέλλον του και πως θα επιστρέψει στη Βραζιλία όταν βελτιωθούν τα οικονομικά των ομάδων εκεί.