Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρώτο έγκλημα, πρώτες απώλειες

Πρώτο έγκλημα, πρώτες απώλειες


Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν ΟΜΟΝΟΙΑ και Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα μας μπήκε μπροστά στο σκορ με  κεφαλιά του Ποτέ, ισοφαρίστηκε όμως με εκτέλεση φάουλ του Λεόν. Είχε προηγηθεί, λανθασμένη κόκκινη κάρτα στον Στεπάνοφ που ανέτρεψε τα δεδομένα του παιχνιδιού.

Α’ ημίχρονο

Με 4-2-3-1 αλλά  για 5 λεπτά μουδιασμένη μπήκε στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πρώτη καλή ευκαιρία λοιπόν ανήκε στην Σαλαμίνα. Στο 3 ο Λεόν γύρισε στο Κρίστιτς που με προβολή έβγαλε τη μπάλα άουτ. Στην πρώτη της ευκαιρία πάντως η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε. Ο Ασσίς έβγαλε την ΟΜΟΝΟΙΑ στον αιφνιδιασμό, έδωσε στο Ράμος που σημάδεψε το κεφάλι του Ποτέ. Ο άσσος από το Μπενίν δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ. Στο 18′ ο Ασσίς βρήκε και πάλι χώρο και αυτή τη φορά επιχείρησε σουτ το οποίο κόντραρε πριν πάει στην εστία του Μπρουκς.Τρία λεπτά αργότερα, σειρά του Ράμος να δοκιμάσει τον Μπρουκς, τον βρήκε όμως σε ετοιμότητα αφού απέκρουσε. Η αντίδραση της Σαλαμίνας ήρθε στο 5λεπτο 27-32 όταν πρώτα απείλησε με σουτ του Κρίστιτς που κόντραρε και πήγε κόρνερ και στη συνέχεια, με κούρσα και γύρισμα του Πεδρίτο που ευτυχώς πέρασε από όλους. Στο 36′ ο Ασσίς έδωσε όμορφα στον κενό χώρο στον Μίκαελ Ποτέ. Ο φορ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σούταρει διαγώνια, η μπάλα όμως πέρασε άουτ. Μέχρι το τέλος δεν είχαμε κάτι αξιόλογο, πέραν από ένα πέσιμο του Ποτέ στη περιοχή που δεν θεωρήθηκε ικανό να επιφέρει πέναλτι.

 

Β’ ημίχρονο

Μόλις στο 49′ ο διαιτητής Λοίζος Παναγιώτου έκανε σοβαρό λάθος που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα μετά από ασυνεννοησία Σκαραμοτσίνο και Στεπάνοφ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μίλαν ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ. Ο διαιτητής υπέδειξε παράβαση και τον απέβαλε. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην εκτέλεση του φάουλ, ο Ντιέγο Λεόν σκόραρε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το σουτ του Ακουισταπάτσε μέσα από τη περιοχή έφυγε μόλις άουτ. Στο 61′ ο Ράμος ανατράπηκε εντός περιοχής, ο Λοΐζος Παναγιώτου όμως δείλιασε να δώσει το πέναλτι. Στο 64΄ο Γιόνας έχασε νέα ευκαιρία. Φάουλ του Ράμος, ο Ποτέ στην πρώτη προβολή, η μπάλα πήρε ύψος, όμως ο Ακουισταπάτσε δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Η Σαλαμίνα απάντησε στο 67 με τον Λεόν, ο Μορέιρα όμως απέκρουσε το τετ α τετ. Στο 75′ ο Ρόντρι μπήκε επικίνδυνα στη περιοχή, η μπαλιά του όμως ανακόπηκε. Στο επόμενο λεπτό, ο Ράμος έκανε σοβαρό λάθος αφού η πάσα του βρήκε τον Ενρίκε, ο Μορέιρα όμως έκανε σωτήρια επέμβαση. Στο 87′ ο Ρόντρι έκανε σέντρα, ο Ποτέ κατέβασε στο Γκριγκαλασβίλι, το σουτ του Γεωργιανού όμως πέρασε άουτ. Στο 92′ ο Λεόν εκτέλεσε φάουλ στο ίδιο σημείο που σκόραρε το 1-1, η μπάλα όμως αυτή τη φορά έφυγε άουτ.

Συμπερασματικά

Είναι δυο τα κομμάτια που χρήζουν σχολιασμού. Στα πρώτα 50 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν μπροστά στο σκορ, διαχειριζόταν με σχετική άνεση το προβάδισμα, θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερη και να τέλειωνε το ματς. Το δεύτερο κομμάτι είναι από τη λανθασμένη κόκκινη και μετά. Το παιχνίδι έγινε ρουλέτα και τελικά τελείωσε μάλλον δίκαια Χ, αφού είχε και η Σαλαμίνα τις ευκαιρίες της.