Home SPORTS NEWS Μαγεία… Ρόμα, με Μπόατενγκ στο 90’ η Μπάγερν (Videos)

Μαγεία… Ρόμα, με Μπόατενγκ στο 90’ η Μπάγερν (Videos)


Με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Κώστα Μανωλά (έγινε αλλαγή στο 77’) και τον Κλαούντιο Ρανιέρι στα επίσηνα, η Ρόμα… σκόρπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 5-1 για την 1η αγωνιστική στον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, την ίδια ώρα που στο Μόναχο, σε παιχνίδι που είχε πολλές φάσεις για γκολ, η Μπάγερν πήρε τη μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι με τέρμα του Μπόατενγκ στο 90’!!! Τρία πέναλτι ζήτησαν οι Βαυαροί και ένα οι πρωταθλητές Αγγλίας…
Στο 6ο όμιλο ο Αποέλ … έπεσε με 1-0 στο «Καμπ Νόου» κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με τον Μαντούκα να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο τέλος για να ισοφαρίσει. Ισοπαλία 1-1 είχαμε μεταξύ του Άγιαξ και της Παρί Σεν Ζερμέν στο Άμστερνταμ, με τον «Αίαντα» να έχει και δοκάρι…
Η Τσέλσι είχε ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 1-1 με την Σάλκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Σάλκε στον 7ο όμιλο. Ισοπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο αγώνας της Μάριμπορ με την Σπόρτιγκ Λισαβόνας, με την πρωταθλήτρια Σλοβενίας να σκοράρει στο 90’ με τον Ζάχοβιτς, ο οποίος είναι γιος του πρώην άσου του Ολυμπιακού και πέτυχεγκολ στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση!
Πάρτι… έκανε η Πόρτο στο «Ντραγκάο» για τον 8ο ίμολο με την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, καθώς θριάμβευσε με 6-0, με τον Μπραχίμι να πετυχαίνει χατ τρικ στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είχαμε γκολ (0-0) στο «Σαν Μαμές», ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε και την Σαχτάρ…

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Μπάγερν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Μόναχο (1-0) κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι, με γκολ που σημείωσε ο Μπόατενγκ στο… 90’ και τον Γκέτσε να βάζει… βάζει πλάτη στο σουτ του συμπαίκτη του! Οι δυο ομάδες έκαναν πολλές φάσεις για γκολ, ζήτησαν συνολικά τέσσερις φορές πέναλτι, αλλά το παιχνίδι είχε μόλις ένα τέρμα.
Στο Μόναχο το ματς είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, αλλά οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν, αν και δημιούργησαν πολλές φάσεις, όπως του Μίλερ στα πρώτα λεπτά (πέρασε και τον Χαρτ και πλάσαρε άουτ σε κενή εστία) και του Ντζέκο στο 22’, με τον Βόσνιο να επιχειρεί φαλτσαριστό σουτ από πλάγια και η μπάλα να περνάει λίγο άουτ Στο 21’ η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κομπανί σε προσπάθεια του Μίλερ, αλλά ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο.
Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο μέρος με τις ομάδες να χάνουν και πολλές ευκαιρίες. Όποτε χρειάστηκε επενέβησαν και οι γκολκίπερ… Στο 60’ η Μπάγερν ζήτησε ξανά πέναλτι σε χέρι του Φερναντίνιο μέσα στην περιοχή, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 80’, όταν ο Ρόμπεν μαρκαρίστηκε από τον Κομαπνί μέσα στην περιοχή. Στο 84’ οι «πολίτες» φώναξαν για πέναλτι, όταν ο Σίλβα βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο σε φάση με τον Μπενάτια. Οι δυο ομάδες κυνήγησαν το γκολ μέχρι το τέλος, αλλά η… λύτρωση ήρθε για την Μπάγερν στο 90’, όταν ο Μπόατενγκ πέτυχε το 1-0 με σουτ από το ύψος της περιοχής…
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπενατιά (85’ Ντάντε), Μπόατενγκ, Ραφίνια (84’ Πιζάρο), Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Γκέτσε, Αλάμπα, Μίλερ (76΄Ρόμπεν), Λεβαντόφσκι.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Κλισί, Ντεμικέλις, Νασρί (58’ Μίλνερ), Νάβας (88’ Κολάροφ), Σίλβα, Φερναντίνιο, Γ. Τουρέ, Τζέκο (74’ Αγκουέρο).

Στο «Ολύμπικο» η Ρόμα… έστησε πάρτι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έφτασε στο θριαμβευτικό 5-1, με τον Βασίλη Τοροσίδη και τον Κώστα Μανωλά στην ενδεκάδα. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν στα επίσημα, δίπλα, δίπλα με τον Φάμπιο Καπέλο και είδε τον αγώνα, έχοντας τα… μάτια του πάνω στους Έλληνες διεθνείς.
Οι «τζιαλορόσι» μπήκαν δυνατά από την αρχή και έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 6’ πέτυχε το 1-0 ο Ιτούρμπε μετά από πάσα στο Ζερβίνιο και στο 10’ ο Ιβαριανός έγινε εκτελεστής, μετά από πάσα του Αργεντίνου. Στο 20’ σκόραρε ο Μαϊκόν με σουτ και στο 31’ έκανε το 4-0 ξανά ο Ζερβίνιο. Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για την Ρόμα, σε τέρμα που είχε συμμετοχή ο Βασίλης Τοροσίδης . Ο Έλληνας άσος έκανε… κοφτερή σέντρα στην αντίπαλη περιοχή, και ο Ιγκνάσεβιτς που… έπεσε στην μπάλα με επιθετικό της Ρόμα σκόραρε στην εστία της ομάδας του! Στο 82’ για την πρωταθλήτρια Ρωσίας πέτυχε το γκολ της τιμής ο Μούσα…
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Αστόρι, Τοροσίδης, Μανωλάς (75’ Γιάνγκα-Μπίβα), Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ιτούρμπε (26’ Φλορέντσι), Τότι, Ζερβίνιο (71’ Λάζιτς).
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Φερνάντεζ, Ιγκνάσεβιτς, Ναμπάμπκιν (46’ Σένικοφ), Μπερεζούτσκι, Τόσιτς (53’ Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Ερεμένκο (66’ Παντσένκο), Νάτχο, Μούσα, Ντουμπιά.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπουδαία εμφάνιση έκανε στη Βαρκελώνη ο Αποέλ, αλλά έχασε με 1-0 από την Μπαρτσελόνα. Ο πρωταθλητήςΚύπρου πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα και στο τέλος έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μαντούκα. Παρά την συγκλονιστική εικόνα του Αποέλ στο «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει ένα γκολ και έτσι να φτάσει στην επιτυχία. Στο 28’ έκανε το 1-0 ο Πικέ, μετά από λάθος αντίδραση των παικτών του πρωταθλητή Κύπρου. Ήταν ένα… φτηνό γκολ. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν και άλλες φάσεις για να σκοράρουν στο πρώτο μέρος, παίζοντας και με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά ο Πάρντο ήταν σε καλό βράδυ…
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αποέλ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Τερ Στέγκεν. Η «Μπάρτσα» βρήκε περισσότερους χώρους σκόραρε ο Μουνί, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα της Κύπρου όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασε τις γραμμές της, και στο τέλος τα έπαιξαν όλα για όλα. Λίγο έλειψε να κάνει το «μπαμ» με τον Μαντούκα, αλλά ο Τερ Στέγκεν γλίτωσε τους Καταλανούς…
Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπάρτρα, Αντριάνο, Άλβες, Τσάβι (61΄ Ινιέστα), Σέρχι Ρομπέρτο (79΄ Ραφίνια), Μέσι, Νεϊμάρ, Σαμπέρ, Μουνίρ (68΄ Σάντρο).
Αποέλ: Πάρντο, Αντωνιάδης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (61΄ Μαντούκα), Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι (79΄ Χαραλαμπίδης), Σέρινταν (75΄ Τζιμπούρ).

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να νικήσει στο «Άμστερνταμ Αρένα» τον μαχητικό Άγιαξ και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1.
Η γαλλική ομάδα προηγήθηκε στον αγώνα με τον Καβάνι στο 14’ και το 1-0 έμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους, αν και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες. Ο «Αίαντας» έδειξε επικίνδυνος, κυνήγησε την ισοφάριση και τελικά το 1-1 έγινε με τον Σένε στο 74’, σε φάση που φέρνει ευθύνη π Σαλβατόρε Σιριγκού. Στη συνέχεια το ματς απέκτησε δραματικό χαρακτήρα, και ο σκόρερ του Άγιαξ είχε δοκάρι στο 76’…
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Μοϊσάντερ, Φιργκέβερ (46’ Ζίμλινγκ), Φέλτμαν, Φαν Ριν, Μπόιλεσεν, Σένε (82’ Μίλικ), Σερένο, Άντερσεν, Κλάασεν, Κλάασεν, Σίγκθορσον (61’ Ελ Χατζί).
ΠΑΡΙ: Σιρίγκου, Μάξουελ, Νταβίντ Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (81’ Παστόρε), Λούκας Μούρα (81’ Λαβέτσι), Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι και Σάλκε πάλεψαν για το «τρίποντο» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «βασιλικούς μπλε» να παίρνουν τελικά το 1-1 από τους Λονδρέζους. Στο 11’ ο Σεσκ Φάμπρεγκας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι (1-0), έχοντας πάρει την ασίστ από τον Εντέν Αζάρ. Μόνο που η φάση είχε ξεκινήσει από κλέψιμο του Ισπανού μέσου, έχοντας κάνει φάουλ με τάκλιν στον αντίπαλό του. Ο Κροάτης διαιτητής, Ίβαν Μπέμπεκ δεν έδωσε κάτι με τους Γερμανούς να διαμαρτύρονται έντονα…
Η Τσέλσι είχε και άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν… καθάρισε τον αγώνα. Τελικά στο 62’, μετά από λάθος του Φάμπρεγκας ο Ντρέξλερ βγήκε με εξαιρετική προσπάθεια στην αντεπίθεση, με τον Χούντελααρ να σκοράρει τελικά με σουτ από το ύψος της περιοχής! Στο 76’ προσπάθεια του Ρεμί… σταμάτησε πάνω στην γραμμή!
Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Ραμίρες (67’ Όσκαρ), Φάμπρεγκας, Γουίλιαν (74’ Ρεμί), Αζάρ, Ντρογκμπά (74’ Κόστα).
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέγκερ, Αϊχάν, Νοϊστέντερ, Φουχς, Μπόατενγκ, Αόγκο, Μέιερ (74’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σαμ (78’ Μπαρνέτα), Ντράξλερ (86’ Ομπάσι), Χούντελααρ.

Ισοπαλία 1-1 είχαμε και στο Μάριμπορ, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Σπόρτινγκ με τον Λούκα Ζάχοβιτς (γιος του Ζλάτκο) να σκοράρει στο 90’+2, στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση.
Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν δοκάρι με τον Καρίγιο. Στη συνέχεια η γηπεδούχος ισορρόπησε και έκανε φάσεις, ειδικά με τον Ραΐτσεβιτς. Τελικά μέχρι το ημίχρονο δεν είχαμε γκολ.
Στο δεύτερο μέρος ο Νανί (στην 6η του τελική προσπάθεια) σκόραρε στο 80’ και έκανε το 1-0 με εξαιρετικό αριστερό διαγώνιο σουτ από δεξιά. Μόνο που την… τελευταία λέξη την είχε ο γιος του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα, στο 90’+2, στην πρώτη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ισοφάρισε σε 1-1!
Διαιτητής: Κλεμέν Τουπρέν (Γαλλία)
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Σάλαλιτς (58’ Μπόχαρ), Βρσιτς (81’ Ζάχοβιτς), Ταβάρες (84’ Μεντί), Ιμπραΐμι.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Μαουρίσιο, Σαρ, Τζέφερσον, Καρβάλιο, Μάρτινς (46’ Μάριο), Σίλβα, Νάνι, Καρίγιο (66’ Μανέ), Σλιμάνι (90’+2 Μοντέρο).

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Πόρτο πέτυχε θριαμβευτικό 6-0 στο «Ντραγκάο» κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιασίν Μπραχιμί, ο οποίος σκόραρε τρία γκολ στην πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση.
Ο Αλγερινός άσος έκανε το 1-0 μόλις στο 5’, μετά από λάθος του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης Τσέρνικ. Ο Μπραχιμί σκόραρε με ωραίο σουτ στην «κλειστή» γωνία. Στο 32’ ο 24άχρονος άσος πέρασε από αριστερά όποιον βρέθηκε μπροστά του, και με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 2-0! Στο 37’ ήταν η σειρά του Τζάκσον Μαρτίνες να σκοράρει (3-0) και το πέτυχε με δυνατή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, μετά από σέντρα του Ντανίλο από δεξιά.
Στο 57’ ο Μπραχιμί κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 4-0 Το 5-0 έγινε στο 61′ από τον Αντριάν Λόπεθ και το 6-0 στο 76′ από τον Αμπουμπακάρ.
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαϊκόν, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραΐμι (59’ Εβάντρο), Ερέρα (69’ Τέγιο), Κουαρέσμα, Μαρτίνες (64’ Αμπουμπακάρ), Αντριάν Λόπεθ.
ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ: Τσέρνικ, Χαγκούς, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Λιχτάροβιτς (53’ Γιάκοβλεφ), Βολόντκο, Αλεξίεβιτς, Ολέχνοβιτς (62’ Καρνίτσκι), Γκόρντεϊτσουκ, Ροντιόνοφ (71’ Σιγκνέβιτς).

Στο «Σαν Μαμές»-με διαιτητή τον Αναστάσιο Σιδηρόπουλο-Μπιλμπάο και Σαχτάρ δεν σκόραραν και έτσι έμειναν στο 0-0. Η φιλοξενούμενη είχε πάντως τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο διάστημα, έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά ο Ιραϊθόθ αντέδρασε σωστά. Οι Ουκρανοί είχαν ευκαιρία και στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά το γκολ δεν ήρθε…
Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαχτάρ συνέχισε να πατά καλύτερα, η γηπεδούχος κοίταξε πρωτίστως να μην χάσει και έτσι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)
ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Γουρπέγι, Μπαλενθιάγα, Μπενιάτ (64’ Σουσαέτα), Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Ιμπάι Γκόμεθ, Ρίκο, Μουνιαΐν (75’ Ακέτσε), Αντούριθ (77’ Φερνάντεθ).
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Σρνα, Ρακίτσκι, Αζεβέδο, Στεπανένκο, Φερνάντο (73’ Φρεντ), Ντάγκλας Κόστα, Άλεξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο (89’ Γκλάντκι), Τάισον (80’ Μάρλος).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (90’ Μπόατενγκ)
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1 (6’ Ιτούρμπε, 10’, 31’ Ζερβίνιο, 20’, Μαϊκόν, 50′ αυτ. Ιγκνάσεβιτς/82’ Μούσα)

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 (74’ Σένε/14’ Καβάνι)
Μπαρτσελόνα – Αποέλ 1-0 (28’ Πικέ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι – Σάλκε 1-1 (11’ Φάμπρεγκας/62’ Χούντελααρ)
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1 (90’ Ζάχοβιτς/80’ Νάνι)

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ 0-0
Πόρτο – Μπάτε Μπορίσοφ 6-0 (5’, 32’, 57’ Μπραχιμι, 37’ Μαρτίνεζ, 61’ Αντριάν, 76’ Αμπουμπακάρ)

   

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr