Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τα λάθη τιμωρούνται

Τα λάθη τιμωρούνται


Έχει γραφτεί δεκάδες φορές, η κόκκινη που δέχθηκε ο Στεπάνοφ από το Λούη Παναγιώτου κόντρα στη Σαλαμίνα ήταν 100% λανθασμένη. Δεν υπήρχε λογική στην υπόδειξη, δεν ήταν αυστηρή όπως ήθελαν κάποιοι να παρουσιάσουν, αλλά παράλογη. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε, ότι η φάση ξεκίνησε από δικό μας λάθος και αν την καθαρίζαμε πιθανόν να φεύγαμε με το τρίποντο από το Αμμόχωστος.

Η Σαλαμίνα έκανε κάθετη μπαλιά, Στεπάνοφ και Σκαραμοτσίνο δεν συνεννοήθηκαν σωστά και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Στεπάνοφ και εν συνεχεία αποβλήθηκε. Με την εκτέλεση του φάουλ η Σαλαμίνα ισοφάρισε. Είναι λοιπόν προφανές πως αν είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στη φάση το κακό δεν θα συνέβαινε.

Υπάρχει πάντως το ελαφρυντικό ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ με τετράδα Λομπιανίτσε, Ακουισταπάτσε, Στεπάνοφ, Σκαραμοτσίνο δεν έπαιξε ποτέ πριν τον αγώνα. Η ομοιογένεια κτίζεται μέσα από τα παιχνίδια, όμως η φάση ήταν πολύ περισσότερο συγκέντρωσης. Τα λάθη πληρώνονται, για αυτό καλά κάνουμε να τα περιορίσουμε. Και τα ατομικά και τα ομαδικά.