Home SPORTS NEWS Τριάρα ο Ολυμπιακός

Τριάρα ο Ολυμπιακός


Η Βέροια με άψογο τακτικά παιχνίδι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μίτσελ έφτασαν στο 3-0 με δύο γκολ στο τέλος του ματς. Πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα για Μήτρογλου, Μπενίτες . Το τρίτο ο Κασάμι .

Δυσκολεύτηκε πολύ ο Ολυμπιακός από την αποφασιστική Βέροια, αλλά,  τελικά έφτασε στον …μαγικό αριθμό τρία στο σκοράρισμα. Εντέλει δεν υπήρξε “κόστος” βαθμολογικής απώλειας για τους παίκτες του Μίτσελ, αν και αποδείχτηκε στον αγωνιστικό χώρο, ότι η Βέροια δεν ήταν η “κατάλληλη” ομάδα για να αντιμετωπίσουν μετά από τον θρίαμβο εναντίον της Ατλέτικο. Έδειξαν επαγγελματισμό και εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητά τους στο τέλος, για να φτάσουν στο 3-0 που μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αλλά, είναι χαρακτηριστικό των δυνατοτήτων της ομάδας. Και για να εξηγούμαστε: η Βέροια δεν ήταν παίξε-γέλασε. Η αδυναμία της, ωστόσο, να φτιάξει μεγάλη φάση δεν της επέτρεψε να φτάσει σε ένα γκολ που θα προβλημάτιζε ακόμα περισσότερο τους ερυθρόλευκους.
Α’ Ημίχρονο: Άψογη στο τακτικό κομμάτι η Βέροια, δικαιολόγησε στο πρώτο ημίχρονο γιατί ταξίδεψε στον Πειραιά ως πρωτοπόρος στη βαθμολογία. Η παίκτες του Γκρανέρο προβλημάτισαν τον Ολυμπιακό, γέμισαν τον άξονα πίεσαν καλά, χωρίς ταυτόχρονα να παίζουν παθητική άμυνα. Με την πρώτη ευκαιρία έβγαιναν μπροστά και έψαχαν την πάσα στην πλάτη άμυνας του Ολυμπιακού. Ναι μεν, οι πάικτες του Μίτσελ ήταν ψυλλιασμένοι, αλλά δεν κατάφεραν να “νικήσουν” την τακτική των φιλοξενούμενων βγάζοντας φάσεις. Εξαίρεση το δοκάρι τουΜήτρογλου στο 5′ μετά από εξαιρετική κίνηση του Έλληνα φορ και σουτ. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε καλά κλειδωμένος παρά την κατοχή της μπάλας. Στο 32′ ο Ντουρμάζ με γρήγορη κίνηση μπήκε στην περιοχή και ο Αμαραντίδης προσπάθησε ανεπιτυχώς (σύμφωνα με τον διαιτητή) να τον μαρκάρει. Οι πάικτες της Βέροιας δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Καλογερόπουλου για άσπρη βούλα. Ο Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.Ίδια εικόνα, ίδιος (χαμηλός) ρυθμός μέχρι το τέλος του ημιχρόνου “διανθισμένος” από πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες. Ο ραούλ Μπράβο έσωσε τη φάση του Μήτρογλου (ο οποίος άρχισε την προσπάθεια από οριακή θέση οφ σάιντ στη πάσα του Κασάμι) και πέραν τούτου ουδέν.

Β’ Ημίχρονο: Δεν άλλαξαν πολλά στην αντιμετώπιση του ματς από τις δύο ομάδες. Η απόδοση του Ολυμιακού μετά από ένα πολύ απαιτητικό ματς (Ατλέτικο) έμοιαζε περισσότερο με διαχείριση των κεκτημένων παρά με ομάδα που ήθελε να σκοτώσει την αντίπαλό της. Η κούραση είναι το ένα στοιχείο. Το άλλο, η αδυναμια της Βέροιας να φτιάξει φάση της προκοπής, παρά την πολύ καλή τακτική της συμπεριφορά. Σε αυτά προσθέστε και τον Καντιμοίρη, ο οποίος έκανε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Μήτρογλου (74′) και Μπενίτες (80′). Ο Ολυμπιακός σκόραρε δις με Μήτρογλου (46′ και 68′) ωστόσο ο επόπτης είχε όλο το δίκιο με το μέρος του και στις δύο περιπτώσεις να σηκώσει το σημαιάκι. Η κεφαλιά του Κατίδη στο 81′ ήταν η πιο καλή στιγμή της Βέροιας. ΄΄Ετσι με σχεδόν, νωχελικούς ρυθμούς φτάσαμε στο 88′ με τον αφιονισμένο Μπενίτες να δέχεται την υπέροχη κάθετη του Κασάμι και να νικά Ραούλ Μπράβο και Καντιμοίρη για το 2-0. Ο Κασάμι στις καθυστερήσεις έκανε το 3-0 με υπέροχη διαγώνια κινηση και σουτ και ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδιαίτερα «κολακευτικά» ένα ματς, στο οποίο, η απόδοσή του απείχε έτη φωτός από τον θρίαμβο εναντίον της Ατλέτικο.

Που κρίθηκε: Στην αδυναμία της Βέροιας να βγάλει φάσεις, παρά την πολύ καλή εμγφάνιση. Γενικά, πολύ ανταγωνστική η ομάδα του Γκρανέρο, αλλά και με μεγάλη ανισορροπία στον τομέα… απειλές. Η ποιότητα του Ολυμπιακού στο επιθετικό κομμάτι καθάρισε το ματς έστω και αργά.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Κασάμι με μία ασίστ ένα γκολ και μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού δικαιωματικά παιρνει αυτόν τον τίτλο.

Η σφυρίχτρα: Τρία λάθη από τους βοηθούς στο πρώτο μέρος, δύο σε οφσάιντ του Μήτρογλου και ένα σε αυτό του Κάμπορα. Η ταχύτητα της φάσης στο πέναλτι δεν σου αφήνει μεγάλα περιθώρια να είσαι σίγουρος για την ορθότητα της απόφασης του Καλογερόπουλου. Σωστές αποφάσεις και τα δύο γκολ του Μήτρογλου που δεν μέτρησαν. Στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής ήταν άψογος και γενικά από την αρχή έδειξε διάθεση να μοιράσει το καρπούζι στη μέση.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57′ Μαζουακού), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67′ Εντιγκά), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76′ Μπενίτες).

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αραγονές (54′ Όστοϊτς), Βέρτζος, Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74′ Μπαργκάν), Μπατιόν, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντιμίτρου, Γεωργιάδης (61′ Κατίδης).

 Γκολ : 33′ πεν. Μήτρογλου, 88′ Μπενίτες, 90+2′ Κασάμι / –

Κάρτες: 24′ Κασάμι, 81′ Ελαμπντελαουί, 82′ Ρομπέρτο / 23′ Αμαραντίδης

 

Το πανόραμα της 4ης αγωνιστικής
Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ολυμπιακός – Βέροια 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή 16:00
Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 18:15
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης 18:15
Πανθρακικός – Πανιώνιος 18:15
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 20:30

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 19:30

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr