Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρωτοβουλία κανείς;

Πρωτοβουλία κανείς;


Κακές εμφανίσεις κάνουν όλες οι ομάδες. Απώλειες, επίσης έχουν όλες οι ομάδες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Εκείνο που μας προκάλεσε χθες αρνητική εντύπωση, ήταν η μη ανάληψη πρωτοβουλιών από παίκτες κλειδιά. Ειδικά στο χώρο του άξονα, η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει τους χώρους, οι μέσοι μας δεν ζητούσαν μπάλα και το αποτέλεσμα ήταν να βλέπουμε σε κάποια σημεία του αγώνα μπαλιές από την άμυνα προς το κεφάλι του Ποτέ ή του Γκαρσία. Δεν διασπάς άμυνες όμως έτσι…

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώτος μέσος που ζήτησε επιτακτικά μπάλα από τους αμυντικούς ήταν ο Φυλακτού. Δεν κατάφερε βέβαια να κάνει τη διαφορά, μόνο να βοηθήσει κάπως την κυκλοφορία, όμως τουλάχιστον δεν κρύφτηκε. Κατά τα άλλα αυτή ακριβώς η έλλειψη πρωτοβουλιών, δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στον άξονα.

Αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε την ποιότητα και τις προσωπικότητες να θέλουν τη μπάλα την ώρα που αυτή καίει, δεν θα είχαμε παράπονο. Ακόμα και με την απουσία του Σερτζίνιο, που έδινε δύναμη και τσαγανό στα χαφ μας, δεν δικαιολογούνται παίκτες με παραστάσεις να μην βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Είμαστε βέβαιοι πως ήταν απλά μια κακή παρένθεση και από Τετάρτη τα πράγματα θα αλλάξουν.