Home Uncategorized Σερβία: Ποσό 10,6 δισ. δολ. για το περιβάλλον

Σερβία: Ποσό 10,6 δισ. δολ. για το περιβάλλον


Αναγκαίες είναι οι βελτιώσεις στον περιβαλλοντικό τομέα, δήλωσε η υπουργός Γεωργίας και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας Σνεζάνα Μπογκοσάβλιεβιτς Μπόσκοβιτς, τονίζοντας, παράλληλα, ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται η διάθεση ποσού 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από αυτό το ποσό, τα 5,5 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν σε δράσεις βελτίωσης των συστημάτων λυμάτων και της υδροδότησης, τόνισε στη διάρκεια ομιλίας της για την περιβαλλοντική προστασία και το κόστος “συμμόρφωσης” με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σύμφωνα με την ίδια, το 1/3 των κανονισμών που η Σερβία πρέπει να εναρμονίσει με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς στη διαδικασία ένταξής της, σχετίζονται με την περιβαλλοντική προστασία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα διάταγμα που θα καθορίζει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού μείωσης των απορριμμάτων συσκευασίας την περίοδο 2015-2019, επεσήμανε.

Η υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι η εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους επενδυτές, καθώς όσοι ενδιαφέρονται για αυτό τον τομέα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα επενδύσουν σε ένα σταθερό σύστημα.

Πηγή: real.gr