Home SPORTS NEWS Ένα ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό

Ένα ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό


Με την ίδια συνταγή που επικράτησε στο Κύπελλο του Ολυμπιακού Βόλου, ο Παναθηναϊκός νίκησε και την άλλη ομάδα του Βόλου την ουραγό στη βαθμολογία Νίκη με 1-0. Σκόρερ και πάλι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν ο οποίος δεν χρειάστηκε τις πολλές τελικές του Καρέλη, του Πέτριτς, του Ντίνα αλλά είχε την αποτελεσματικότητα. Σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του οι οποίοι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν σεμινάριο πώς να χάνονται οι ευκαιρίες! Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν καθόλου από τη Νίκη Βόλου αλλά τελικώς πήραν μια αγχωτική λόγω του σκορ νίκη.

Α’ ημίχρονο: Πολλές δυσκολίες συνάντησε ο Παναθηναϊκός για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Το 4-2-3-1 φάνηκε δυσλειτουργικό και η μεγάλη περιοχή της Νίκης Βόλου φάνταζε άδεια με μοναδικό προωθημένο τον Καρέλη. Οι Πράσινοι προσπάθησαν αρχικά από τον άξονα με τον Ατζαγκούν να κλείνεται καλά από τους Λάουξ, Καρασαλίδη. Στη συνέχεια μετέφεραν το παιχνίδι στο αριστερό άκρο με τον Νάνο να ντουμπλάρει τον ορεξάτο Ντίνα. Εκεί έγιναν κάποια ρήγματα δίχως όμως τις κλασικές ευκαιρίες. Ένα σουτ του Καρέλη μέσα από την περιοχή και άλλο ένα του Ντίνα ήταν όλες και όλες οι καλές στιγμές του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο επτάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Ατζαγκούν έδειξε κάπως να απεγκλωβίζεται. Ο Πράνιτςανέβασε στροφές και σιγά – σιγά ήρθαν οι στιγμές από τον άξονα. Οι Πράσινοι κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 42′ σε υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Κουτρουμπής έκοψε τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, ελευθέρωσε στα αριστερά στον Ντίνα που είδε την κίνηση του Πράνιτς στον κενό χώρο και του πάσαρε, ο Κροάτης προχώρησε, ο Καρέλης έκανε κίνηση για να συμπαρασύρει τον αντίπαλό του και άφησε χώρο στον Ατζαγκούν που πήρε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και πλάσαρε εύστοχα.

Β’ ημίχρονο: Στο πρώτο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε ψηλά τις γραμμές του για να πιέσει τη Νίκη Βόλου και να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Παρότι δημιούργησε φάσεις με τους ορεξάτους Ντίνα, Πράνιτς δεν τα κατάφερε να σκοράρει. Έτσι η Νίκη Βόλου πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Η θεσσαλική ομάδα δεν κατόρθωσε, όμως, να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Στιλ . Το Τριφύλλι ανέβασε στροφές και στο τελευταίο δεκάλεπτο, βοηθούμενο και από τις αλλαγές του Αναστασίου, έκλεισε τη Νίκη Βόλου στα καρέ της. Εκεί υπήρξε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών κυρίως από τον Πέτριτς με τη μπάλα πάντως να μην μπαίνει στα δίχτυα. Και όλα αυτά παρότι από το 83′ ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής με δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό του Αργυρίου!

Είχε πολλές φάσεις το ματς για τον Αμπάρκιολη. Έχασε ένα πέναλτι στο 88′ υπέρ του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσε να είχε αποβάλει τον Κοτσαρίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Λαγός (52′ Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας, Ζέκα, Ατζαγκούν (80′ Κλωναρίδης), Καρέλης (66′ Πέτριτς).

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Ίβενς, Αργυρίου, Αργύρης, Τσουκάνης, Λάουξ, Καρασαλίδης, Κυζιρίδης (78′ Ροτζέριο), Κοτσαρίδης ( Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78′ Σωτηράκος), Τζιώρας.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Εργοτέλης – Παναιτωλικός 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Καλλονή – Πανθρακικός 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ