Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτό που ήθελε σαν τρελή

Αυτό που ήθελε σαν τρελή


Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Γιατρικό στις όποιες πληγές προέκυψαν προηγουμένως, αποτελεί για την Ομόνοια η νίκη επί του Ερμή. Ξεχωριστής σημασίας τρίποντο για τους πράσινους, αφού τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς.

Μάλιστα, όπως ήλθε η νίκη, με το «τριφύλλι» να αγωνίζεται για 75 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, είναι ικανή να απογειώσει ψυχολογικά τους πράσινους στη συνέχεια. Απομένει να τη διαχειριστούν σωστά και να χτίσουν πάνω σ’ αυτήν.

Οι πράσινοι θύμισαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που ο κόσμος τους θαύμασε στα ευρωπαϊκά ματς, έβγαλαν θέληση και πάθος, αλλά και αρκετές αρετές του παιχνιδιού τους, τις οποίες δεν είχαν στα προηγούμενα ματς.

Η ομάδα του Καϊάφα κέρδισε την ηρεμία της. Η πίεση και η κριτική που ασκήθηκε μετά από τα ατυχή αποτελέσματα ήταν μεγάλη, αφού οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγαλύτερες, έχοντας ως καλό δείγμα την παρουσία στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές θα ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, δίνοντας την ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, να δουλέψει με καθαρό μυαλό για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ομάδας στη συνέχεια. Ποδοσφαιριστές που φάνηκε να είναι κουρασμένοι και όχι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να επανέλθουν δριμύτεροι.

Οι πράσινοι έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα, έδειξαν με τον τρόπο που αγωνίστηκαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και «φώναξαν» πως υπάρχουν οι δυνατότητες. Ακόμη, η Ομόνοια κέρδισε εκ νέου τον κόσμο της.

Η αμφισβήτηση και η μουρμούρα ξεπεράστηκαν, με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να βλέπουν την ομάδα τους να βγάζει πάθος και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Απομένει να υπάρξει σταθερότητα στην απόδοση και συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα.