Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αν θέλετε αλλαγή, δείξτε το

Αν θέλετε αλλαγή, δείξτε το


Με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης της καταγγελίας του Κώστα Καϊάφα, αλλά και την προ 2 εβδομάδων παράλογη απόφαση έξτρα τιμωρίας του Μίλαν Στεπάνοφ, γράφουμε σήμερα για το κεφάλαιο δικαστική. Μια δικαστική, η οποία πέρσι έκανε τεράστια βήματα προόδου, δείχνει όμως ανήμπορη να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό που ενδεχομένως να απαλλάξει το κυπριακό ποδόσφαιρο σε μεγάλο βαθμό από την προκατάληψη.

Τι εννοούμε; Η Δικαστική επιτροπή, με τη νέα της σύσταση, πέρσι έμοιαζε πιο σωστή από το παρελθόν, επειδή δίκαζε με βάση το νόμο και όχι τις συμπάθειες. Είναι όμως ακριβώς αυτή η “κάλυψη” του νόμου που δεν επιτρέπει στα μέλη της δικαστικής, να απονέμουν δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση Μίλαν Στεπάνοφ: τα μέλη της δικαστικής έλεγαν δεξιά και αριστερά ότι είναι άδικη η έξτρα ποινή, είναι όμως υποχρεωμένοι να τον τιμωρήσουν βάση των κανονισμών.

Και τι θα μπορούσαν να κάνουν, θα μας ρωτήσετε. Είναι πολύ απλό: να τιμωρήσουν το Στεπάνοφ, όπως προνοούν οι κανονισμοί και στο δικαιολογητικό της απόφασης να ανέφεραν την αντίθεση τους με το νόμο και να ζητούσαν όπως αλλάξει. Από φέτος, ΔΕΝ είναι τα σωματεία που δημιουργούν και ψηφίζουν το καταστατικό αφού η ΚΟΠ αγνόησε επιδεικτικά όσα έστειλαν οι ομάδες. Τους παράλογους νόμους λοιπόν, η ΚΟΠ τους επέβαλε και τα ίδια σώματα της τους εφαρμόζουν. Αν θέλουν λοιπόν οι κύριοι της Δικαστικής να αλλάξει κάτι, ας το δείξουν με έργα κι ας μην κρύβονται άλλο πίσω από τους νόμους.

υ.γ. Στη συνάντηση Κουτσοκούμνη-ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ δεσμεύτηκε πως αυτός ο νόμος περί έξτρα αγωνιστικής στην απευθείας κόκκινη θα αλλάξει. Πάτε στοίχημα πως θα τον αλλάξει αφού τιμωρηθεί και ο Μορέιρα;