Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βήμα προς τα εμπρός

Βήμα προς τα εμπρός


Τα παράπονα μας από τη δικαστική είναι γνωστά και πολύ συγκεκριμένα. Αφορούν κυρίως την έλλειψη πρωτοβουλίας από τα μέλη της για να αλλάξουν συγκεκριμένοι κανονισμοί στο καταστατικό, ενώ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι σε νομικούς κύκλους έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Στην ουσία, προτιμούν να εφαρμόζουν κατά γράμμα ένα κανονισμό που η ομοσπονδία ετσιθελικά επέβαλε, παρά να δουν πως μπορούν να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα των σωματείων και ότι απονέμεται δικαιοσύνη (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση Στεπάνοφ).

Αφού έχει εκφραστεί το παράπονο μας, καλό θα ήταν να πούμε και για τα βήματα προόδου που βλέπουμε. Πρώτον ότι κατά την περσινή χρονιά, για πρώτη φορά δεν δεχτήκαμε τιμωρίες μόνοι μας, δέχθηκαν και άλλοι. Δεύτερον ότι τα μέλη της δικαστικής πλέον ανακοινώνουν το σκεπτικό της πλειοψηφίας, αλλά και της μειοψηφίας! Οι προηγούμενοι δίκαζαν από την έδρα και μάλιστα το έκαναν με τρόπο που προκαλούσαν την κοινή γνώμη.

Υπάρχουν βέβαια αρκετά βήματα να γίνουν, ένα σημαντικό όμως έγινε χθες. Το νομικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παρουσίασε τα επιχειρήματα του, η δικαστική έκρινε ότι έχουν βάση, ο Καϊάφας δέχθηκε πρόστιμο μόνο 1000 ευρώ. Μπορεί τα πιο πάνω να μοιάζουν αυτονόητα και φυσιολογικά, με αυτά που ζήσαμε με τα σώματα της ΚΟΠ όμως, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως χρειάστηκαν μπόλικη δουλειά και επαφές από τους νομικούς του σωματείου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ φαίνεται να έκανε ψες ένα σημαντικό βήμα μπροστά, στα θέματα υπεράσπισης της στη δικαστική. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια.