Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αποθεώνουν τον Χριστοφή οι Ισραηλινοί

Αποθεώνουν τον Χριστοφή οι Ισραηλινοί

christofi


Για τους Ισραηλινούς, τα πράγματα αμυντικά είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα: σταματώντας τον Χριστοφή, σταματάνε την Κύπρο. Ο τύπος της χώρας αποθεώνει τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αναλύει το βιογραφικό του, τον ξεχωρίζει ως τον καλύτερο παίκτη της Εθνικής μας και φιλοξενούν δηλώσεις παικτών και προπονητών που τον είχαν συμπαίκτη ή αντίπαλο στη Κύπρο. Ανάμεσα τους και δυο πρώην οι δικοί μας, οι Οχάντ Λεβίτα και Σάβο Παβίτσεβιτς.

Νιρ Κλίγκερ: Αθλητής παγκόσμιου επιπέδου

Πρώτος μίλησε το προπονητής που τον πήρε παιδάκι από τον Ονήσιλλο στο Παραλίμνι: “Όταν τον είδα σαν έφηβο, ήταν τρομερά γρήγορος αλλά αδύνατος. Δεν άντεχε την φυσική επαφή. Αποφάσισα να τον υπογράψω λόγω της ταχύτητας και με δικαίωσε. Έπαιζε μπροστά αλλά και στα άκρα και έκανε τη διαφορά”, είπε αρχικά ο κ. Κλίγκερ.

Στη συνέχεια τόνισε πως το άλμα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ τον βοήθησε να εξελιχθεί: “Έκανε το μεγάλο άλμα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και εξελίχθηκε, ιδιαίτερα τα σωματικά προσόντα του. Σήμερα είναι ένας αθλητής παγκόσμιου επιπέδου, σίγουρα ένας από τους τοπ αθλητές που εργάστηκα.

Οχάντ Λεβίτα: Τον συμβούλεψα να υπογράψει στη Μακάμπι

Για το μεταγραφικό σήριαλ του περασμένου καλοκαιριού μίλησε ο πρώην παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: “Όταν του έγινε η πρόταση με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει για τη Μακάμπι Χάιφα. Του είπα αμέσως να υπογράψει εκεί γιατί ήξερα πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα έκανε άμεσα τη διαφορά το Ισραήλ. Τελικά προτίμησε να πάει στον Ελβετία”

Σάβο Παβίτσεβιτς: Παίκτης επιπέδου, αλλά και καλό παιδί

Ο Παβίτσεβιτς δεν στάθηκε μόνο στην αξία του Τζίμη, αλλά και στο χαρακτήρα του: “Ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην Κύπρο και θυμάμαι πως μου είπαν πως έγινε μεγάλος ντόρος. Είναι παίκτης εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, είναι βασικός στην Ελβετία και αυτό λέει πολλά. Είναι πάντως και καλό παιδί, πολύ καλός συμπαίκτης. Λατρεύει πάντως να βρίσκει ανοικτούς χώρους και μπορεί να σε διαλύσει αν τους βρει. Κάθε φορά που του δίνεις κάποια μέτρα, θα τα αξιοποιήσει. Αν η άμυνα δεν παίζει κλειστά, έχεις πρόβλημα μαζί του και το αν θα πετύχει ή θα αποτύχει το Ισραήλ, εξαρτάται από τους χώρους που θα βρει. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν το πιο ισχυρό μας όπλο και κάναμε ότι μπορούσαμε για να τον απομονώσουμε, να βρεθεί στο 1 εναντίων 1. Ακόμα και με 2 να βρισκόταν, κάποιες φορές τους ξεπερνούσε γιατί ήταν τρομερά γρήγορος και δυνατός.”

Ρόνι Λέβι: Η ΟΜΟΝΟΙΑ φρόντιζε να τον απομονώνει

Αποθεωτικός και ο Ρόνι Λέβι που μίλησε για τον τρόπο που η ΟΜΟΝΟΙΑ του δημιουργούσε χώρους: “Έχει εξωπραγματικές δυνάμεις. Πολλές φορές ήταν στην γραμμή στο ένας εναντίων ενός και με ένα άγγιγμα της μπάλας τον έβρισκες φάτσα με τον τερματοφύλακα. Αν κάνεις λάθος με τον Χριστοφή θα το πληρώσεις. Στην Κύπρο ήταν αδύνατο να σταματήσει στο ένας εναντίων ενός, έτσι σχεδόν όλοι οι προπονητές, σχεδίαζαν το αμυντικό τους πλάνο πάνω του. Θυμάμαι στην ΟΜΟΝΟΙΑ, ότι το αγωνιστικό τους στυλ, βασιζόταν στην απομόνωση του Χριστοφή. Ήξεραν τι μπορεί να κάνει όταν έβρισκε χώρους ή μόνο ένα αντίπαλο. Στην κόντρα είναι τρομερά επικίνδυνος”

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις και του ατζέντη του Χριστοφή ο οποίος τονίζει πως το Ισραήλ δεν έχει παίκτη της αξίας του Τζίμη και πως μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους κάνει τη ζημιά.