Home Uncategorized Στηρίζει το δημοψήφισμα η Μπαρτσελόνα

Στηρίζει το δημοψήφισμα η Μπαρτσελόνα


Η Ισπανική λίγκα έχει προειδοποιήσει πως αν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία, Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ δεν θα έχουν θέση στην Πριμέρα. Ερωτηματικό παραμένει το τι μέλει γενέθσαι με τη συμμετοχής της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν και η UEFA έχει αναγνωρίσει το πρωτάθλημα της Καταλονίας.

Η έξοδος της Μπαρτσελόνα αλλά και τις Εσπανιόλ από την Πριμέρα συνεπάγεται οικονομική ζημία για τις δύο ομάδες, πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο η Μπαρτσελόνα στηρίζει την προσπάθεια της Καταλονίας για ανεξαρτητοποίησης, αφού συμμετέχει στο κίνημα «Εθνικής συμφωνίας υπέρ του δικαιώματος να αποφασίσεις.

Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί αντισυνταγματικό από την Ισπανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, έχει αποστείλει επιστολή και εκφράζει την πρόθεση του συλλόγου να στηρίξει την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.

Η συνδρομή της Μπαρτσελόνα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού ο σύλλογος έχει τεράστια δυναμική την ώρα μάλιστα που έχει κατηγορηθεί πως δεν έχει πάρει θέση στο όλο θέμα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr