Home ΚΥΠΡΟΣ Ήττα για την Εθνική Νέων

Ήττα για την Εθνική Νέων

Βασικοί ξεκίνησαν στο σημερινό παιχνίδι Κατελάρης(πάνω αριστερά) και Φραγκέσκου(πάνω δεξιλα) © cfa

Την ήττα γνώρισε σήμερα η Εθνική Νέων της Κύπρου από την αντίστοιχη της Γεωργίας με 3-1, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του Ενδέκατου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών. Στο αρχικό σχήμα της Κύπρου ήταν οι Φάνος Κατελάρης και Ανδρέας Φραγκέσκου, που έπαιξαν και στα 90 λεπτά του σημερινού αγώνα. Οι δύο ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που φέτος αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες, αναμένετε να αγωνιστούν και στον τελευταίο αγώνα του ομίλου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα.


Η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

Ο απολογισμός του σημερινού αγώνα της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη της Γεωργίας στην Τυφλίδα κατέγραψε ήττα (1-3) για την Κύπρο και όλα πλέον θα κριθούν στο φινάλε. Η Εθνική μας έμεινε στους τρεις βαθμούς και στο φινάλε θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο που βρίσκεται στους έξι βαθμούς μετά το σημερινό νικηφόρο 1-0 επί της Ρουμανίας. Οι Γεωργιανοί μετά το σημερινό 3-1 έφτασαν την Κύπρο στους τρεις βαθμούς και στο φινάλε θα αντιμετωπίσουν την Ρουαμνία.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, καλύτερη η παρουσία της Εθνικής μας στο δεύτερο ημίχρονο που έχασε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει πριν δεχτεί το δεύτερο γκολ. Στο 19′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κιταισβίλι και στο 67′ έφτασαν στο 2-0 με τον Μοκχεσβίλι. Η Κύπρος μείωσε στο 73′ σε 2-1 με τον Κατσιατή και συνέχισε να επιζητά την ισοφάριση προν έρθει το τρίτο γκολ στο 82′. Τότε οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και διαμορφώθηκε το 3-1 με σκόρερ τον Λούκα Ζαράντια.

Οι καλύτερες ευκαιρίες μας
Στο 39′ ο Κατσιατής βρέθηκε μόνος απέναντι στην εστία των γηπεδούχων  αλλά το πλασέ του διεθνή μας επιθετικού απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακας της Γεωργίας. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κατσιατή και στο 60′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φράγκου ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Τασουρή, Κούσουλο, Κατελάρη, Φραγκέσκου, Λίλλη (56′ Μ. Χαραλάμπους), Φράγκου, Κωνσταντίνου (52′ Δ. Χαραλάμπους), Κατσιατή, Παναγή, Γ. Χριστοδούλου (71′ Μούζουρος), Γουίλλερ. Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής πραγματοποίησε δύο αλλαγές και στο αρχικό σχήμα ήταν σήμερα  Κατσιατής και Γουίλλερ.
Ο αγώνας έγινε στο «Mikheil Meskhi Stadioni» στην παρουσία χίλιων  φιλάθλων. Διαιτήτευσε ο Τσέχος Petr Ardeleanu (διεθνής από το 2013) με βοηθούς τους τον συμπατριώτη του Tomas Mokrusch και τον Καζακστανό Sanzhar Iskakov.
Στον άλλο αγώνα του ομίλου μας το Μαυροβούνιο νίκησε με 1-0 τη  Ρουμανία και έφτασε στους έξι βαθμούς. Στην πρεμιέρα που αφορούσε τον ενδέκατο όμιλο η Εθνική μας νίκησε την Ρουμανία με 1-0 και το Μαυροβούνιο με 2-0 την Γεωργία. Το φινάλε είναι προγραμματισμένο την ερχόμενη Δευτέρα με τους αγώνες Κύπρος – Μαυροβούνιο και Γεωργία Ρουμανία όπου τα αποτελέσματα τους θα καθορίσουν και την κατάταξη του ομίλου μας