Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ανάκαμψη θα έρθει μέσω της σταθερότητας

Η ανάκαμψη θα έρθει μέσω της σταθερότητας

Salamina-Omonoia-kaiafas1


“Αν θα πετύχουν οι στόχοι που θέσαμε, είναι κάτι που θα δείξει ο χρόνος. Να είναι σίγουροι ότι ο πρώτος που θα αποχωρήσει, εάν κάτι δεν πάει καλά, είναι ο προπονητής, για το καλό της ομάδας.”, Κώστας Καϊάφας

Να μας συγχωρέσεις κόουτς, αλλά κάπου εδώ θα διαφωνήσουμε. Έχουμε κουραστεί όταν κάτι δεν πάει καλά, ο πρώτος που απομακρύνεται να είναι ο προπονητής. Τέσσερις είχαμε την περασμένη χρονιά, βοήθησε σε κάτι η συχνή αλλαγή τους; Από το 2010 και μετά είχαμε Λεμονή, Λάρκου, Μπάγεβιτς, Σαβέφσκι, Σοφοκλέους, Λοτίνα, Κάσερες, Καϊάφα. Που μας οδήγησε η λογική του να βαφτίζουμε τον προπονητή αποδιοπομπαίο τράγο; Σε σαρωτικές αλλαγές του ρόστερ, μεγάλα έξοδα, έλλειψη σταθερότητας, προβλήματα.

Ας είμαστε ειλικρινής. Όποιος προπονητής κι αν έρθει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά όπως είπε ο κόουτς, οι πιθανότητες να βελτιώσει την κατάσταση δεν είναι πολλές. Γιατί τα τελευταία 3-4 χρόνια, τα πραγματικά προβλήματα δεν είναι αγωνιστικά. Είναι οικονομικά και νοοτροπίας. Για τα οικονομικά τα είπαμε πολλές φορές, η καταστροφική τετραετία 2008-12 έχει σημαδέψει την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όσον αφορά τη νοοτροπία, μιλάμε για όλα τα επίπεδα. Σε επίπεδο διοίκησης αλλά και ομάδας, έχει χαθεί η σπίθα του νικητή από τα μάτια μας. Τι θα προσφέρει λοιπόν άλλος προπονητής; Αν είναι να στηρίξουμε κάποιον, να δεχθούμε ότι ίσως θα χρειαστεί να εξελιχθεί και ο ίδιος στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, προτιμούμε αυτός να είναι ο Καϊάφας. Αν δεν στηριχθεί αυτός, ο Άκης, ο Ράινερ στα δύσκολα, δεν θα στηριχθεί ποτέ κανένας.

Το καλοκαίρι που πέρασε είχαμε για άλλη μια φορά σαρωτικές αλλαγές. Αυτή τη φορά ήταν αναγκαίες για να πέσει το μπάτζετ, αλλά και για να αλλάξει αέρας στα αποδυτήρια. Από δω και μπρος, πρέπει μόνο να κτίζουμε, φτάνει να χαλάμε. Έχει δημιουργηθεί ένας καλός κορμός παικτών, υπάρχουν και καλοί νεαροί από πίσω, αυτός ο κορμός πρέπει απλά να ενισχύεται, να εμπλουτίζεται, όχι ξανά στο χάλασμα ομάδων. Ταυτόχρονα επιβάλλεται να υπάρχει σταθερότητα στον πάγκο. Αφεντικό για τα επόμενα χρόνια να είναι ο Καϊάφας. Και ας σταματήσουν επιτέλους κάποιοι το χόμπι της υπόσκαψης.