Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ας θυμόμαστε τις δυσκολίες

Ας θυμόμαστε τις δυσκολίες

Salamina-Omonoia-kaiafas


Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που είπε στον Κώστα Καλλή ο Κώστας Καϊάφας, μίλησε και για τις δυσκολίες του προγραμματισμού. Ο προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ουσία είπε ότι αρκετοί παίκτες, “έστησαν” την ομάδα μας γιατί μάθαιναν πως δεν πληρώνει. Οι δυσκολίες ήταν πολλές και ο προγραμματισμός, με τόσες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν έμοιαζε βουνό. Τελικά ολοκληρώθηκε και το πρόσημο είναι θετικό, αφού αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν απέδειξαν ήδη πως μπορούν να βοηθήσουν.

Καλό είναι πάντως πριν κρίνουμε, να θυμόμαστε πόσες δυσκολίες αντιμετώπισε το τεχνικό τημ. Πληρώνουν στην ουσία αμαρτίες προηγούμενων που σκορπούσαν χρήματα δεξιά και αριστερά, ενώ αναγκάστηκαν να δουλεύουν με πολύ πολύ λιγότερα. Χαρακτηριστικό είναι πως η υπέρβαση για το τημ του Καϊάφα ορίστηκε στις 130-140 χιλιάδες ευρώ. Τέτοια λεφτά στα πρώτα χρόνια του Μιλτιάδη Νεοφύτου, συγκεκριμένοι παίκτες τα έπαιρναν σε 2 μήνες. Πιο κάτω όσα είπε ο κόουτς:

Για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού:

«Έπρεπε να αποχωρήσουν παίκτες με ψηλά συμβόλαια. Είδαμε ποιοι ήταν αυτοί, το συζητήσαμε και βρήκαμε λύση. Επόμενο βήμα ήταν να βρούμε παίκτες με συμβόλαιο που να κυμαίνεται μεταξύ 5–7 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, την ώρα που προβλέψαμε ότι θα δώσουμε μεγαλύτερο ποσό για 2–3 μετεγγραφές, με συμβόλαιο 130.000–140.000 ευρώ ετησίως.

Όσοι ήρθαν στην ομάδα, τους είπαμε την αλήθεια, τα προβλήματα, το πλάνο που έχουμε. Μετά αρχίσαμε το ψάξιμο στο εξωτερικό, για να καλύψουμε κάποιες θέσεις. Δυστυχώς, κάποιοι μας… έστησαν, λόγω του ονόματος που έβγαλε η Ομόνοια ότι οι παίκτες δεν πληρώνονταν. Βρήκαμε εμπόδια και αργήσαμε».

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας:

«Μέχρι την 13η μέρα της προετοιμασίας δούλευα χωρίς αμυντικό. Ό,τι χειρότερο για έναν προπονητή να κάνει προετοιμασία και παράλληλα να ψάχνει παίκτες σε θέσεις-κλειδιά. Κάποιοι ποδοσφαιριστές που θέλαμε, θα έπρεπε να κάνουμε υπομονή, γιατί αρχίσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία και ήθελαν να αξιολογήσουν κι άλλες προτάσεις. Τελικά στελεχώσαμε την ομάδα και είμαστε εδώ που είμαστε. Στο τέλος της ημέρας είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ρόστερ».