Home SPORTS NEWS Μεγάλος αλλά άτυχος ο Ολυμπιακός (Video)

Μεγάλος αλλά άτυχος ο Ολυμπιακός (Video)

juveoly


Ο Ολυμπιακός στρίμωξε τη Γιουβέντους στο Τορίνο, προηγήθηκε με 2-1 αλλά οι Ιταλοί την τύχη και την εμπειρία για να πανηγυρίσουν πολύτιμη νίκη με 3-2.

Το βάρος στις αμυντικές τοποθετήσεις έριξε ο Μίτσελ στο πρώτο μέρος, την ώρα που η Γιούβε πίεσε από την αρχή για το γρήγορο γκολ. Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε ξανά το αγαπημένο του 4-4-1-1, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Αλέγκρι εγκατέλειψε το 3-5-2 και παρέταξε τους μπιανκονέρι με ένα 4-4-2 σε ρόμβο. Μοναδική αλλαγή για τους ερυθρόλευκους συγκριτικά με το 1-0 του Φαλήρου ήταν ο Αφελάι στη θέση τουΚασάμι . Ναι μεν ο Ολλανδός δικαίωσε τον Μίτσελ για την επιλογή, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πολλά να λύσει στη διάρκεια του ματς και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η κατοχή και δη το εύκολο πούλημα της μπάλας.

Ο κούρσες λοιπόν του Αφελάι, αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν στην επίθεση των φιλοξενούμενων. Βέβαια για τη Γιούβε το ματς ήταν τελικός. Μία ομάδα που συνήθως κοιμίζει τον αντίπαλο, αυτή τη φορά βγήκε με το μαχαίρι στα δόντια, για να βάλει νωρίς γκολ. Πίεσε, αλλά αρχικά έπεσε πάνω σε τείχος. Οι Πειραιώτες ανασταλτικά έκαναν σωστό ματς, έφτασαν ακόμα και να πιέζουν ψηλά με Μήτρογλου Τσόρι, ενώ τα πολύτιμα τρεξίματα Μανιάτη, Μιλιβόγιεβιτς και Εντινγκά περιόριζαν την έξαρση της «Γηραιάς Κυρίας» που τελικώς βρήκε γκολ από στημένη φάση, με ποιον άλλο, τον σούπερσταρ, Αντρέα Πίρλο. Στο 21′ ο Ρομπέρτο μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του τελειώνοντας έτσι τον καμβά στην …ζωγραφιά του Ιταλού μέσου.

Κι όμως, ο νευρικός Ολυμπιακός βρήκε άμεση αντίδραση. Χρειάστηκε να συνωμοτήσει το σύμπαν, καθώς δεν συμβαίνει κάθε μέρα ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου να χάνει μια εύκολη φάση και να προτιμά τη λύση του κόρνερ. Αυτό έγιννε στο 24’… Ο Τσόρι εκτέλεσε και ο πολυσυζητμένος (αρνητικά) Μποτία νίκησε με το κεφάλι τον Κελίνι από το ύψος του πέναλτι. Γκολ βάλσαμο, γκολ μισό ματς, γκολ ανακούφισης, γκολ επιστροφής για τον Ολυμπιακό που πανηγυρίστηκε έξαλα από πάικτες και 2000 οπαδούς στο «Juventus Stadium».

Ξεχάσαμε το «γκολ εξιλέωση» για τον Ισπανό στόπερ που δεν έχει ακούσει και λίγα στην μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα. Απέμεναν ακόμα 20 λεπτά για το πρώτο μέρος και η πληγή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού παρέμενε ανοιχτή. Τα εύκολα λάθη στην (κακή) κυκλοφορία έδιναν δεύτερες επιθέσεις στη Γιούβε και μερικές από αυτές τις αξιοποίησε η «Κυρία».

Στο 31′ η μοναδική φάση, προϊόν ωραίου ποδοσφαίρου, από τη Γιούβε, σε σνδυασμό τεσσάρων παικτών, ο Μοράτα αστόχησε με τον Ρομπέρτο να του κλείνει το οπτικό πεδίο. Η καίρια επέμβαση του Αμπιντάλ πριν ο Τέβες βουτήξει, αλλά και το σουτ του Πογκμπα (44′)μετά από λάθος απομάκρυνση ήταν λόγος ανακούφισης για τον Μίτσελ. Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές , οι περισσότερες εκ των οποίων προήλθαν από τη νευρικότητα των φιλοξενούμενων. Ήταν το κομμάτι που έπρεπε να αλλάξει άμεσα.

Οι πάικτες του Μίτσελ χρειάστηκαν δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος για να αλλάξουν πλήρως την εικόνα τους. Από το 55′ και μετά άρχισαν να έχουν και κατοχή, να κυκλοφορούν άψογα την μπάλα και μέσα από αυτή την εξαιρετική παρουσία με την μπάλα στα πόδια να κάνουν παιχνίδι μέσα στο Τορίνο και να απειλούν την εστία του Μπουφόν. Το δεκάλεπτο πέρασε αναίμακτα και στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο …αναίμακτη μπορεί να είναι η φούρια της Γιούβε που χρειάζεται γκολ. Στο 56′ ο πανταχού παρών Αμπιντάλ, έκανε την αμυντική επέμβαση του αγώνα στην κόντρα επίθεση, Τέβες-Μοράτα. Ο Ρομπέρτο ολοκλήρωσε την άμυνα διώχνοντας την μπάλα. Ο Αλέγκρι «έπιασε» μάρκες και τις έριξε στην τσόχα, αλλάζοντας επιθετικό. Ο Γιορέντε μπήκε στη θέση του Μοράτα, αλλά ο Ολυμπιακός χτύπησε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Γύρισμα του Μανιάτη στον Εντιγνκά, ο οποίος με το κεφάλι «κάρφωσε» τον Μπουφόν για το 1-2! Ποίηση!

Εκεί ο Μίτσελ, ίσως παρασύρθηκε από την ωραία εικονα, ίσως να μπορούσε να ρίξει τον Φουστέρ πιο νωρίς που θα προσέδιδε τρεξίματα και περισσότερη πίεση. Ο Μήτρογλου έμοιαζε αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Τσόρι άρχισε να κουράζεται. Μία αδράνεια και τεράστια δόση ατυχίας καθόρισαν την ισοφάριση της Γιούβε. Ο Πίρλο είχε όλο τον χρόνο για να σεντράρει και ο χρόνος πάγωσε πριν από την τετραπλή καραμπόλα. Κεφάλι Μποτία, κεφάλι Γιορέντε (που ούτε το κατάλαβε), δοκάρι, πόδι Ρομπέρτο και γκολ. Τι να πει κανείς… Δεν ήταν και το πιο πασπαλισμένο με χρυσόσκονη γκολ, όμως ήταν ότι πιο πολύτιμο μπορούσε να συμβεί στην βόλτα της «Κυρίας» στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Όσο μεγάλη εμφάνιση και να έκαναν οι Πειραιώτες μια δυο στιγμές αδράνειας σε αυτό το επίπεδο, πάντοτε κοστίζουν. Ειδικά για μία ομάδα που με μαθηματική ακρίβεια πληρώνει τα λάθη της μακριά από το σπίτι της. ΄Μία στιγμή, ένα λεπτό και ήρθε η επιτομή της αναπάντεχης ανατροπής. Ο Πογκμπά στο 66′ έκανε το 3-2 με σουτ, καθώς εκεί μετά την προσπάθεια απομάκρυνσης του Μποτία η μπάλα επέστρεψε με …μαγνήτη στα ποδια του Γάλλου.

Το μεγαλείο της εμφάνισης του Ολυμπιακού που μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο, φάνηκε στα λεπτά που απέμειναν. Μια ομάδα να παίζει ψηλά, βγάζοντας στο Τορίνο όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται μια μεγάλη ομάδα. Αν μάλιστα η μπάλα έκανε το χατίρι του Ομάρ μετά την μαγική ντρίμπλα και το σουτ ταπράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δυστυχώς, το μοναδικό credit από τη συκγκεκριμένη φάση που αποκόμισε ο Νορβηγός ήταν το ξεφύσημα ανακούφισης του Μπουφόν.

Άλλη μεγάλη φάση δεν έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι αντίθετα, με τον Ολυμπιακό σε κατάσταση φουλ επίθεσης, η Γιούβε απέιλησε με τον Τέβες να σουτάρει άουτ σε κενή εστία. Ο άψογος Άγγλος διαιτητής έδωσε στο τέλος και το δωράκι του στην Κυρία. Τουλάχιστον αμφισβητούμενο το πέναλτι από το άπλωμα ποδιού του Μιλιβόγιεβιτς στον Τέβες. Ο Αργεντινός σούταρε δυνατά από την άσπρη βούλα όμως ο Ρομπέρτο πήρε το άιμα του πίσω. Μία επέμβαση που ίσως καθορίσει την εξέλιξη του ομίλου, χωρίς απλά να διασκεδάζει τις εντυπώσεις μια άδοξης ήττας. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τη «Γιούβε» πλέον σε περίπτωση ισοβαθμίας…

Γήπεδο: “Juventus Stadium”

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Βοηθοί: Μάικλ Μάλαρκι (Αγγλία), Ντάρεν Καν (Αγγλία)

Βοηθοί περιοχής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Κέβιν Φρεντ (Αγγλία)

ΓIOYΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα (83′ Περέιρα), Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο (71′ Παντόιν), Πογκμπά, Τέβες, Μοράτα (58′ Γιορέντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (77′ Κασάμι), Μανιάτης (83′ Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (72′ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Γκολ: 21′ Πίρλο, 65′ (αυτ.) Ρομπέρ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr