Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κατά τα άλλα όλα είναι καθαρά στην κυπριακή διαιτησία

Κατά τα άλλα όλα είναι καθαρά στην κυπριακή διαιτησία

pod-agianapa-32-refs


Η είδηση που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα “Αλήθεια” για διαιτητή που καταγγέλλεται ότι φωτογράφιζε καταθέσεις διαιτητή και ακόμα ενός προσώπου, μονοπωλεί τη σημερινή επικαιρότητα (αυτή και οι..υδατάνθρακες). Όπως αναφέρεται στο εν λόγω ρεπορτάζ, τα πιο πάνω σχετίζονται με υπόθεση για απειλητικά SMS στον παρατηρητή διαιτησίας Κωστάκη Καπιτανή. Το θέμα είναι προφανώς σοβαρό αφού διεξάγεται ποινική και πειθαρχική έρευνα εναντίων του συγκεκριμένου διαιτητή.

Αν ευσταθούν τα όσα κυκλοφορούν, ο εν λόγω διαιτητής είναι μέχρι τώρα αρνητικός πρωταγωνιστής και στο πρωτάθλημα. Πότε αγνοώντας ξεκάθαρα πέναλτι εναντίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πότε δίνοντας χείρα βοήθειας στους πρωτοπόρους, έχει βρεθεί τουλάχιστον δυο φορές στο μάτι του κυκλώνα. Η επιτροπή διαιτησίας μας ζητάει να αποδεχθούμε πως πρόκειται για λάθη χωρίς πρόθεση, πώς μπορούμε όμως να την εμπιστευτούμε;

Όταν διαιτητές εμπλέκονται σε τέτοιες ιστορίες και πιθανότατα παραβιάζουν τους νόμους του ίδιου του κράτους, πώς είναι ποτέ δυνατόν να τους θεωρήσουμε αντικειμενικούς και έτοιμους να υπηρετήσουν τους νόμους του ποδοσφαίρου; Ας μην μας μιλήσουν ξανά για ανθρώπινα λάθη και προκατάληψη. Ξέρουμε ότι θα συνεχίσουν να κάνουν αυτά που κάνουν, τουλάχιστον ας μην παίζουν με την νοημοσύνη μας.