Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς το ματς;

Πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς το ματς;

pod-agianapa-127-kaiafas-rubio


Όταν μετά το πρώτο εντός έδρας ματς της Ευρώπης κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, υπήρξε κάποια δυσφορία στις τάξεις του κόσμου για το γεγονός πως η ΟΜΟΝΟΙΑ προτίμησε να διαφυλάξει το 0-2 του πρώτου αγώνα παρά να επιτεθεί, ο Κώστας Καϊάφας το είπε ξεκάθαρα: “δεν θα διστάζω να βάλω μπόλικη τακτική στο ματς για να πάρω το σκορ”. Από αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε ντέρμπι και τουλάχιστον 2 από τις 3 ομάδες φαίνονται σε καλύτερη κατάσταση από μας. Το ερώτημα είναι πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς τα ματς, αρχίζοντας από το αυριανό με τον Απόλλωνα;

Οι γενικές επιλογές του είναι ουσιαστικά δύο. Είτε θα μπει επιθετικά από γρήγορα στο παιχνίδι, είτε θα περιμένει την ομάδα της Λεμεσού, θα της δώσει χώρο και θα προσπαθήσει να κτυπήσει στην κόντρα. Ανάλογα, θα κάνει και τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίσουν την αρχική εντεκάδα. Στην Ευρώπη, η ΟΜΟΝΟΙΑ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και με τις δυο προσεγγίσεις. Λέμε στην Ευρώπη, γιατί στις εγχώριες διοργανώσεις έχουμε μείνει γενικά πίσω. Το θετικό είναι πως όπως εμείς αναρωτιόμαστε για την τακτική, το ίδιο και ο Ιοάν Αντόνε και ελπίζουμε ο Καϊάφας να καταφέρει να τον αιφνιδιάσει.

Βέβαια όποια τακτική και αν επιλέξει ο Καϊάφας το σημαντικό είναι την εφαρμόσουν σωστά οι ποδοσφαιριστές του και να την τηρήσουν με ευλάβεια. Αν λείψουν ξανά τα τρεξίματα, το πάθος και η συγκέντρωση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ για μας, ανεξάρτητα από την όποια τακτική. Ειδικά στα ντέρμπι, αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις το “έξτρα μίλι¨, καλύτερα να μην κατέβεις καθόλου.