Home ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟΨΕΙΣ Αναγνώστης: Φταίνε οι άλλοι κ. Δώρο; Και το δήθεν πλάνο;

Αναγνώστης: Φταίνε οι άλλοι κ. Δώρο; Και το δήθεν πλάνο;

opinion


Φταίνε οι άλλοι κ. Δώρο; Και το δήθεν πλάνο;

Συ είπας άλλωστε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει κατατάξει το θέμα της νοοτροπίας ως εξαιρετικά σοβαρό και παρουσιάζεται αποφασισμένο να αλλάξει άρδην το αρνητικό σκηνικό που είχε δημιουργηθεί σ’ αυτό το κεφάλαιο. Από τις βασικότερες διαπιστώσεις που είχαμε κάνει και η οποία μας προκαλούσε θλίψη και ανησυχία, ήταν η αλλοίωση του χαρακτήρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς είχε μετατραπεί από μία ομάδα που από τον καιρό της ίδρυσής της έφερε το μέταλλο του νικητή, σε ένα σύνολο που απλά διεκπεραίωνε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, χωρίς να θεωρεί – στα επίπεδα που θα έπρεπε – σημαντικό το να κερδίζει.

(απόσπασμα ομιλίας Σ.Σεραφείμ στην Τακτική Συνέλευση)

Και τα γραπτά μένουν, διότι όταν λογοδοτείς στις Γενικές Συνελεύσεις του λαοφιλέστερου Σωματείου είναι σαν να υπογράφεις συμβόλαιο με τις χιλιάδες των οπαδών. Και τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται, όπως καλά γνωρίζεις. Και αν δεν τηρούνται τότε η σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί. Γι αυτό και ΕΛΕΓΧΕΣΑΙ αυστηρά.

Ομοίως κ. Κωστάκη Καιάφα. Δεν είναι ο κόσμος, ο απλός κόσμος που πληρώνει κάθε βδομάδα (σε αντίθεση με σένα και όλους τους άλλους που πληρώνεστε) που με στόμφο χιλίων λεόντων έλεγε:

Όπως έχει αναφέρει και ο Πρόεδρος, η Διοίκηση του Σωματείου έχει ως πρώτο στόχο την σωτηρία της Ομόνοιας, καθότι είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει. Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να παρουσιαστεί μια ανταγωνιστική ομάδα που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος της Ομόνοιας.

Η ιστορία του Σωματείου μάς επιβάλλει να παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, που να είναι σε θέση να διεκδικεί τη νίκη και την διάκριση. Αντιλαμβάνεστε πως κανένας προπονητής στο κόσμο δεν μπορεί να υποσχεθεί τίτλο, αυτό όμως που είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο είναι ότι η ομάδα που θα παρουσιάσουμε θα παλεύει για τη νίκη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που θα δίνουν τα πάντα, θα διψούν για επιτυχίες και θα ματώνουν για να τις εξασφαλίσουν.

(απόσπασμα ομιλίας Καιάφα 16 Ιουνίου 2014 – έναρξη σεζόν)

Αγαπητέ προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (με κεφαλαία για να σε θυμίσω ποια ομάδα προπονείς διότι άλλη εικόνα εκπέμπεις) και «αιώνιε αρχηγέ» και εσύ, όπως και ο κ. Σεραφείμ, ΕΛΕΓΧΕΣΑΙ αυστηρά.

Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο εκπρόσωπος τύπου σας, ο οποίος αν λειτουργείτε έστω κατ ελάχιστον στη βάση επαγγελματικών προτύπων, δημοσιοποιεί τις επίσημες θέσεις του Σωματείου. Είπε αυτολεξεί:

«Ούτε χθες η ομάδα μας ανταποκρίθηκε και έχει προβληματίσει. Είχαμε σοβαρότατα προβλήματα, για σημαντικά χρονικά διαστήματα δυσκολευόμασταν να κυκλοφορήσουμε μπάλα, το πιο σημαντικό όμως είναι πως απουσίαζε η επιθυμία για να κερδίσουν. Όλα αυτά δεν συνάδουν με τους στόχους που τέθηκαν, για μία ομάδα διεκδικητική. Πρέπει να γίνει δουλειά, για να μείνει ο κόσμος ο κόσμος κοντά. Ο κόσμος θέλει να βλέπει προσπάθεια, ακόμα και αν χάναμε και να υπήρχε πάθος και θέληση, ο κόσμος θα χειροκροτούσε».

(δηλώσεις Α.Δημητρίου 11/11/14)

Κεφάλαιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Πέστε όλη την αλήθεια. Ή φοβάστε; Φταίνε, λέτε αβρόχοις ποσί, οι προηγούμενοι. Μα νομίζετε πως πάθαμε όλοι Αλσχάιμερ; Όταν βάζατε τη «μούρη» σας μπροστά ως οι μοναδικοί έχοντες την εμπειρία να διαχειριστείτε το τεράστιο πρόβλημα, μιλούσατε για «ολοκληρωμένο πλάνο». Ναι εσύ κύριε Σεραφείμ! Στοlobby του Hilton Park «αγωνιούσες»μέχρι τις πρώτες πρωινές, όχι για την εκλογή σου, αλλά για την εκλογή του συνόλου του συνδιασμού σου γιατί όπως προσωπικά μου έλεγες «είναι όλα τα πρόσωπα πολύ σημαντικά και έχουν συγκεκριμένη δουλειά να κάνουν στο πλάνο που ετοιμάσαμε». Αλήθεια; Και τελικά τί; Να σου πω κάτι (σε πρώτο πρόσωπο μάλιστα) που σιγοψυθυρίζεται στις κερκίδες (στις οποίες παρευρίσκομαι παρά τις επαγγελματικές δυσκολίες ανελλειπώς) και είναι η στυγνή αλήθεια;

«ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ»

Υπερβολικό; Μην το λες. Αλήθεια, ποια η συνεισφορά του Συμβουλίου σου και εσένα προσωπικά μέχρι σήμερα; Λεφτά από την τζέπη; ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ. Τεχνογνωσία; ΟΥΤΕ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ. Τότε τι;

Ελέγχεσαι και μαζί σου ελέγχονται αυστηρά οι συνεργάτες σου, οι επιλογές σου και οι αποφάσεις σου. Και στα λέω τώρα πριν να βγείτε πάλι «με θράσος» (και το εννοώ» να ζητήσετε τα λεφτά του κόσμου, τα λεφτά μας, άνευ ανταλλάγματος. Το «ζητιανιό» έχει μαράνει την Ομόνοια. Οσφυοκάμπτες και μίζεροι, μοιρολάτρες και ευθυνόφοβοι, είναι γεμάτη η Κύπρος. Ηγεσίες, ηγεμόνες, ώμοι στιβαροί με όραμα και πλάνο, είναι που απουσιάζουν από την κοινωνία. Πόσο μάλλον από την Ομόνοια.

Θα επανέλθω. Με λεπτομέρειες και αποκαλύψεις

Υ.Γ: Ένα θα σου θυμίσω. Προσωπικά σου είχα εγγυηθεί τη διενέργεια ΑΝΕΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου από εγνωσμένου κύρους οίκο. Μελέτη που θα έθετε τις ράγες για να καταστεί η Ομόνοια δρώσα οικονομική μονάδα και το τρένο να έχει σωστή πορεία. «Να το δούμε μετά την εκλογή μας» είπες! Αν το δες το δες! Γιατί άραγε; Και σε αυτό υπάρχει η απάντηση… ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΩΣ ΕΔΩ. Επιφυλάσσομαι

Χρ.Χαραλάμπους (δημοσιογράφος)