Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δεν θα αλλάξει κάτι…

Δεν θα αλλάξει κάτι…

omo-ano-1-9-14257


Είναι γνωστό πως η ψυχολογία των οπαδών περνάει μέσα από το γήπεδο. Όσο η ομάδα κερδίζει, τα προβλήματα ξεπερνιόνται πιο εύκολα, η πίεση είναι μικρότερη και δίνεται χρόνος να διορθωθούν κάποιες καταστάσεις. Όταν έρθουν όμως οι αποτυχίες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η πίεση πολλαπλασιάζεται, τα προβλήματα φαντάζουν βουνό και η κατάσταση δύσκολο να διορθωθεί.

Τις τελευταίες μέρες, γράψαμε τις απόψεις μας για ένα μακροχρόνιο πλάνο σωτηρίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που αγγίζει οικονομικές και αγωνιστικές πτυχές. Μπροστά μας έχουμε τώρα ΑΕΛ και Αποέλ, δυο ντέρμπι. Ακόμα κι αν κερδίσουμε, στο δικό μας μυαλό δεν αλλάζει κάτι, η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του σωματείου και τομές στον τρόπο λειτουργίας του είναι εκεί και υπαρκτή. Δεν μας παίρνει να την αναβάλουμε άλλο γιατί ήδη τα προβλήματα είναι πολλά και η κατάσταση έκρυθμη.

Μακάρι να έρθουν οι νίκες, θα βοηθήσουν πολύ τη ψυχολογία μας και μπορούν να αποτελέσουν βάση στην οποία θα κτίσουμε. Η πρόσφατη ιστορία όμως μας έχει ήδη αποδείξει πως όσο δεν αλλάζουμε, δεν διορθώνουμε τα θεμέλια του σωματείου, οι χαρές θα είναι προσωρινές και λιγότερες από τις λύπες.