Home SPORTS NEWS Ρανιέρι: Πώς έκανε τις αποζημιώσεις επάγγελμα!

Ρανιέρι: Πώς έκανε τις αποζημιώσεις επάγγελμα!

ranieri


Το κλίμα για τον Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν πολύ βαρύ μετά την ήττα από τα νησιά Φερόε στο Γ. Καραϊσκάκης, τόσο που και ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός, παρά τις αρχικές του δηλώσεις ότι θα παραμείνει, στην πορεία κατάλαβε ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει.

Βέβαια, σε όλα αυτά είναι συνηθισμένος ο Ιταλός προπονητής, αφού τείνει να γράψει ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όχι για τις επιτυχίες του στα γήπεδα, αλλά, για τα τεράστια ποσά που έλαβε ως αποζημιώσεις, προκειμένου να τερματίσει τη συνεργασία του με τις εκάστοτε ομάδες!!!

Απλά θα το περνούσε ως deja-vu (“ήδη ιδωμένο”)…
Στη συνάντηση, λοιπόν, που είχε ο 63χρονος προπονητής με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, συμφωνήθηκε η λύση της συνεργασίας τους μιας και η πορεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, αποδείχθηκε πέρα για πέρα αποτυχημένη.

Απόφαση καθόλου πρωτόγνωρη για τον Ιταλό coach, αφού σε διάστημα δέκα ετών άκουσε την λέξη “αποδέσμευση” συνολικά έξι φορές!!!

Σαρρής και Ρανιέρι τα τα βρήκαν για το διαζύγιο, το οποίο ωστόσο δεν ανακοινώθηκε, με τον Ρανιέρι να τίθεται σε άδεια ως το τέλος του 2014.

Κομβικό σημείο για τη λύση του συμβολαίου του αποτέλεσε και η αποζημίωση που καλείται να καταβάλει η ΕΠΟ. Ο Ρανιέρι είχε υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αυτό το εμπόδιο, φαίνεται να ξεπερνιέται, με τον Ιταλό να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά οτι είναι ο “άνθρωπος των αποζημιώσεων”. Ο Ιταλός, τελικά θα κουνήσει μαντήλι από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας προσθέτοντας στον προσωπικό του λογαριασμό 500.000 ευρώ!!!

Αναμφίβολα 500.000 ευρώ για ένα ισόπαλο παιχνίδι με την Φινλανδία και τη μεγαλύτερη ταπείνωση των τελευταίων δεκαετιών για την “γαλανόλευκη” που έγινε επί ημερών Ρανιέρι είναι ένα τεράστιο ποσό. Για τον ίδιο όμως είναι ένα μικρό …του μεγέθους του!

Και αυτό γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Ρανιέρι με τα 500.000 ευρώ που θα πάρει από την ΕΠΟ έχει καταφέρει από το 2004 να μαζέψει 15,1 εκατ. ευρώ από αποζημιώσεις.

Ναι, καλά διαβάσατε… 15,1 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από τις ομάδες, από τις οποίες αποχώρησε…

Ο πρώτος που του έδωσε το τσεκ ύψους 1.200.000 ευρώ ήταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η 2η θέση που πήρε η Τσέλσι το 2004, δεν άρεσε στον Ρώσσο μεγιστάνα που ήθελε, (μετά τα δις που ξόδεψε) να δει τους “μπλε” στην κορυφή. Βέβαια, το “διαζύγιο” των δύο πλευρών έκανε πιο εύκολο ο Ράφα Μπενίτεθ που άφηνε τότε την Βαλένθια για τη Λίβερπουλ. Ετσι, ο Ρανιέρι, που είχε άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο, πήρε ξεκάθαρα πιο μικρό ποσό από τα 2.500.000 ευρώ/χρόνο που προέβλεπε η συμφωνία.

Ωστόσο, ούτε και στην Βαλένθια είχε την πορεία που όλοι στον Ισπανικό σύλλογο ανέμεναν, με την απόλυση του να ανακοινώνεται οκτώ μήνες μετά! Ποσο αποζημίωσης; 5.000.000 ευρώ!!!

Δύο χρόνια αργότερα, αναλαμβάνει τον πάγκο της Πάρμα. H παραμονή της ομάδας στην Serie A, του εξασφαλίζει την μεταγραφή του στην Γιουβέντους. Αναλαμβάνοντας τα ηνία της “Κυρίας”, την πρώτη χρονιά την οδηγεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Την επόμενη σεζόν όμως, οι διοικούντες την ομάδα αποφασίζουν να την αποδέσμευση του.Ποσο αποζημίωσης; 1.300.000 ευρώ!!!

Το 2009 αναλαμβάνει την Ρόμα και μένει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 απ’ όπου αποζημιώνεται με άλλα 2.000.000 ευρώ!!!

Επόμενος σταθμός της καριέρας του Ιταλού τεχνικού, η Ίντερ την οποία αποχαιρετά μετά από έξι περίπου μήνες.

Ακολουθεί η πρόταση της Μονακό. Ούτε και εκεί καταφέρνει να κάνει και πολλά με τους Μονεγάσκους να λύνουν την μεταξύ τους συνεργασία τον περασμένο Μάιο. Ποσο αποζημίωσης; 5.000.000 ευρώ!!!

Αμέσως μετά, αναλαμβάνει την Εθνική Ελλάδος… Χρόνος παραμονής; 137 ημέρες(!!!). Ποσό αποζημίωσης; 500.000 ευρώ!!!

Οι αποζημιώσεις που έχει πάρει ο Ρανιέρι τα τελευταία δέκα χρόνια είναι οι εξής:

ΤΣΕΛΣΙ (2000-04): 1,3 εκατ. ευρώ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (2004-05): 5 εκατ. ευρώ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (2007-09): 1,3 εκατ. ευρώ

ΡΟΜΑ (2009-10): 2 εκατ. ευρώ

ΜΟΝΑΚΟ (2012-14): 5 εκατ. ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ (2014): 500.000 ευρώ

πηγή: gsports.co