Home SPORTS NEWS Οι καλύτεροι – κατά την FIFPro – τερματοφύλακες στον κόσμο!

Οι καλύτεροι – κατά την FIFPro – τερματοφύλακες στον κόσμο!

fifpro


Οι «πορτιέρος» της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα προεπελέγησαν σήμερα Δευτέρα από την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών, της FIFPrο ανάμεσα στους 5 κορυφαίους του 2014

Η FIFA ανακοίνωσε τα ονόματα των 5 υποψηφίων οι οποίοι θα διαγωνιστούν για το βραβείο της FIFA FIFPro World XI 2014 . Ως εκ τούτου είναι κι αυτοί περίοπτα μέλη της λίστας των 55 παικτών, η οποία θα κυκλοφορήσει την 1 Δεκεμβρίου του 2014.

Ο Χιλιανός Κλαούντιο Μπράβο των «Μπλαουγκράνα»  εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αυτή τη λίστα. Μαζί μαζί με τον έμπλεο εμπειρίας ομόλογο του των «Μερένχες» Ίκερ Κασίγιας . Τον κορυφαίο «πορτέρο» της FIFA FIFPro World XI για 5 συναπτά έτη (2008-2012).

Η λίστα των 5 συμπληρώνεται…

Από τον Γερμανό σούπερ σταρ της Μπάγερν (σοβαρό αντίπαλο του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι για την «Χρυσή μπάλα»), τον Μάνουελ Νόιερ. Κορυφαίος της FIFA FIFPro World XI 2013

Από τον Βέλγο Τιμπό Κουρτουά της Τσέλσι – ο οποίος, επίσης κάνει το ντεμπούτο στην λίστα κι

Από τον βετεράνο Τζιανλουίτζι Μπουφόν της Γιουβέντους . Κορυφαίο «πορτιέρε» της  FIFA FIFPro World XI το 2006 και το 2007. Ο Ιταλός τερματοφύλακας μάλιστα, είναι παρών σε όλες τις λίστες παικτών προεπιλογής από τη δημιουργία του θεσμού για τα συγκεκριμένα βραβεία το 2005 μέχρι και το0 2014!

Εκτός από την επιλογή τερματοφύλακας στην 11άδα θα επιλεγούν τέσσερις αμυντικοί, τρεις μέσους και τρεις επιθετικοί. Το σχήμα του 4-3-3 καθιερώθηκε από την πρώτη επιλογή βράβευσης.

Οι κατάλογοι των εν λόγω παίκτες θα δημοσιευθούν στις 26 και 28 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε όσους τελικά, αναδειχθούν μέσω ψηφοφορίας από τους ίδιους τους παίκτες. Τα βραβεία FIFA FIFPro World XI είναι τα μόνα παγκόσμια που αντιπροσωπεύουν πραγματικά τις απόψεις όσων υπηρετούν άμεσα κι ουσιαστικά το δημοφιλές άθλημα…

Την 1η Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν επίσης κι επίσημα, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία: «Χρυσή Μπάλα», «Παγκόσμια Παίκτης της FIFA World», «Προπονητής Ποδοσφαίρου». «Παγκόσμιου προπονητής της FIFA Ανδρών», του «Γυναικείου Ποδοσφαίρου FIFA και το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» της FIFA.

Η κορυφαία11άδα του 2014, η FIFA FIFPro World XI θα ανακοινωθεί στις 12 Ιανουαρίου, 2015 στην τελετή της απονομής του βραβείου «Χρυσή Μπάλα» της FIFA Συνεδριακό Κέντρο στη Ζυρίχη.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr