Home SPORTS NEWS Application κατά των στημένων αγώνων

Application κατά των στημένων αγώνων

appstimeno


Μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ, στην προσπάθεια που κάνει για την καταπολέμηση του φιανομένου των στημένων αγώνων.
Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορεί να κεβάσει ο οποίοσδήποτε δωρεάν από το App Store (iPhone) και το Google Play (Android), βάζοντας στην αναζήτηση «UEFA Integrity».

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ονομάζει το συγκεκριμένο application Εφαρμογή Ακεραιότητας, η Πλατφόρμα Αναφοράς Ακεραιότητας.
Είναι ένα ακόμα βήμα του Συστήματος Εντοπισμού Στοιχηματικής Απάτης (UEFA Betting Fraud Detection System), το οποίο θεσπίστηκε το 2009 και παρακολουθεί περισσότερους από 32.000 αγώνες ετησίως.

Η Εφαρμογή Ακεραιότητας διατίθεται σε επτά γλώσσες για iPhone, iPad και Android. Μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να λύσει τις όποιες απορίες έχει υποβάλοντας σχετικά ερωτήματα στα οποία απαντούν άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα για καταγγελίες περί διαφθοράς.

Βέβαια το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια όμως μέχρι τώρα είχαν τη δυαντότητα να το χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Πλέον, τη δυνατότητα αυτή αποκτά ο καθένας καθώς μπορεί να καταγγείλει τα στοιχεία που έχει ανώνυμα και εμπιστευτικά. Μπορεί να κάνει χρήση ακόμα και απόρρητων κωδικών, δωρεάν στον αριθμό 800 0001 0002.

Παράλληλα, η ΟΥΕΦΑ προωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων ποδοσφαιριστών στο συγκεκριμένο θέμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning), προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Ο ενδιαφερόμενος ποδοσφαιριστής αφού υπογράψει ότι καταδικάζει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων στο πρωτάθλημα της χώρας του, στην συνέχεια απαντά σε ερωτήματα. Στην συνέχεια,η UEFA παρακολουθεί τις απαντήσεις και αν χρειαστεί προχωρά σε περαιτέρω εκπαίδευση. Μέσω αυτής της διαδικασίας, η Ομοσπονδία διαπιστώνει πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής ή πόσο η άγνοιά του σε συγκεκριμένα θέματα μπορεί να τον κάνει εύκολα θύμα των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από στημένους αγώνες.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr