Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Είναι πολλά τα περιθώρια βελτίωσης

Είναι πολλά τα περιθώρια βελτίωσης

team1


Του Σοφοκλή Σοφοκλέους | Sigmalive

Η πορεία της Ομόνοιας θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική στη φετινή περίοδο. Με περισσότερη προσοχή σε κάποιους αγώνες, η συγκομιδή θα ήταν μεγαλύτερη. Μόνο και μόνο αν κέρδιζε την Αγία Νάπα θα ήταν σε διαφορετική θέση. Της πήγαν στραβά και άλλα παιχνίδια, όπως με Απόλλωνα (όταν έχασε πέναλτι στο 1-0 και με την Ανόρθωση, όταν δέχτηκε γκολ που μπαίνει κάθε δέκα χρόνια. Από την άλλη, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάει κάποιος ότι εκτός από τους αγώνες με ΑΕΛ και Νέα Σαλαμίνα, οι νίκες της εξασφαλίστηκαν στα τελευταία λεπτά. Όπως και να ΄χει όμως, τα δεδομένα έχουν καταγραφεί, οι αριθμοί είναι εκεί και η Ομόνοια το μόνο που οφείλει να κάνει είναι να βελτιωθεί, προκειμένου να κάνει καλύτερη πορεία στο 2015. Υπάρχει πολύς δρόμος.

Ο Καϊάφας έχει σχεδόν μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση της ομάδας του. Αναγνωρίζει πως πρέπει να σταθεροποιήσει τόσο την ανασταλτική δουλειά της Ομόνοιας, όσο και την επιθετική. Από στατιστικής άποψης, οι «πράσινοι» δεν τα πάνε τόσο άσχημα στα μετόπισθεν (14 γκολ, ένα ανά αγώνα, 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα), αλλά οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αφού τα πλείστα από τα τέρματα που δέχτηκε ήταν προϊόν σοβαρών λαθών ή κακής τοποθέτησης. Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι υψίστης σημασίας και παρόλο που στη λίστα υποψηφίων υπάρχουν καλά ονόματα, ο Καϊάφας θα περιμένει ακόμη 2-3 μέρες, για να είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον παρτενέρ του Ακουϊσταπάτσε. Ο Σερτζίνιο σε 1ο βαθμό και ο Λομπιανίτζε σε δεύτερο θα είναι οι εναλλακτικές.

Μπροστά τα νούμερα του Ποτέ είναι εκπληκτικά, αλλά 16 γκολ σε 14 αγώνες είναι άσχημο νούμερο. Ο άσος από το Μπενίν πέτυχε το 70% των γκολ αυτών, με τον Κιρμ να είναι ο μόνος που σκόραρε πάνω από ένα. Συνολικά είδαν δίχτυα μόνο έξι ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται λοιπόν διαφοροποίηση. Ο Σκέμπρι θα είναι μία σπουδαία λύση, αλλά η Ομόνοια πρέπει γενικώς να επιφέρει βελτιώσεις στη δημιουργία και στις προϋποθέσεις, φέρνοντας περισσότερους παίκτες μέσα στο κουτί, αλλά παράλληλα χρειάζονται και ατομικές πρωτοβουλίες και εμπλοκή. Η προσθήκη του Μαλτέζου δίνει την ευχέρεια πλουραλισμού στην τακτική, όπως την ορθόδοξη εφαρμογή του 4-4-2.

Κάπου εδώ φυσικά μπαίνει και ο συνδετικός κρίκος, η μεσαία γραμμή. Ο Οικονομίδης και ο Φυλακτού κατάφεραν να κολυμπήσουν στα βαθιά. Αγώνα με αγώνα βελτιώνονται και κερδίζουν αυτοπεποίθηση. Σίγουρα η προσθήκη Λεάντρο προσφέρει εμπειρία, ποιότητα και ευχέρεια για καλύτερη οργάνωση, έστω και αν θα χρειαστεί να βρει τα πατήματά του, λόγω της μεγάλης αποχής.