Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Αντώνης Μακρίδης τα “χώνει” στο Χάρη Λοϊζίδη

Ο Αντώνης Μακρίδης τα “χώνει” στο Χάρη Λοϊζίδη

makridis


Απάντηση με κότσια, που δίνει ελπίδα σε όλους μας. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αντώνης Μακρίδης, έδωσε πληρωμένη απάντηση στον Χάρη Λοϊζίδη που λίγο πολύ κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην μιλούν για τα κακώς έχοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Πολλά μπράβο στον κ. Μακρίδη που δείχνει το δρόμο σε όλους τους συναδέλφους του. Τα ΜΜΕ έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην κάθαρση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η απάντηση πιο κάτω:

«Επειδή μπήκα στο χορό για τα του ποδοσφαίρου που, δυστυχώς, πολλοί και διάφοροι το βρόμισαν – κι αυτό το έπραξα με προηγούμενη επιστολή μου προς τα Μ.Μ.Ε.- νομίζω ότι είμαι  υποχρεωμένος να συνεχίσω, μετά τα όσα είπε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, κ. Χάρης Λοϊζίδης. Μιλώντας στον χριστουγεννιάτικο χορό του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, ο κ. Λοϊζίδης είπε και τα εξής εκπληκτικά:
«Και λυπούμαι να παρατηρήσω ότι και εκλεκτοί φίλοι των Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι εργοδοτούνται σ’ αυτά, λόγω της ύπαρξης του δύσμοιρου του ποδοσφαίρου και έχουν δουλειά από το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, δεν το προστατεύουν όσο πρέπει».
Δηλαδή, αν καλά καταλάβαμε, οι δημοσιογράφοι μπροστά σ’ αυτή τη σαπίλα θα πρέπει να σιωπούν, γιατί, κατά τον κύριο Λοϊζίδη, «ζούμε από το ποδόσφαιρο, άρα αν γράφουμε για τη βρομιά και αποκαλύπτουμε τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου  θα έχουμε κι εμείς αντίκτυπο στη δουλειά μας και πιθανώς στο τέλος να την χάσουμε».
Ε, λοιπόν, πώς να μην απαξιώνεται το οικοδόμημα του κυπριακού ποδοσφαίρου όταν  αυτό διοικείται από ανθρώπους που σκέφτονται με αυτό τον τρόπο;
Μήπως, κύριε Λοϊζίδη και κύριοι παράγοντες της ΚΟΠ, θέλετε τους δημοσιογράφους να μετατραπούν σε θεραπαινίδες των σκοπιμοτήτων, σε εφαλτήρια της βρομιάς και της διαπλοκής, να μετατραπούν σε άλαλους θεατές των όσων κηλιδώνουν το πιο όμορφο παιγνίδι για τον πολύ κόσμο;
Όχι κύριοι, δεν είναι αυτό το χρέος μας και ο ρόλος μας. Αντίθετα, οφείλουμε να παραδεχτούμε, εμείς οι δημοσιογράφοι, ότι είμαστε ήδη υπόλογοι στον κόσμο γιατί  για πολλά χρόνια ξέραμε και σιωπούπασε, για όσα οι διάφοροι, όπως αποκαλούνται «παράγοντες», έπρατταν και συνεχίζουν να διαπράττουν σε βάρος του ποδοσφαίρου.
Εκείνο που περιμένουμε από τον κύριο Λοϊζίδη, τον κ. Κουτσoκούμνη και τους άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου είναι να πάνε στα σπίτια τους. Αρκετά χρόνια «υπηρετούν ανιδιοτελώς» το ποδόσφαιρο. Ας αφήσουν και  κάποιους άλλους να το υπηρετήσουν. Υπάρχει φυσικά κι εκείνη η παλιά ρήση ότι αυτοί που κρατούν την εξουσία και καρπώνονται από αυτήν δόξα και όφελος ούτε με μπουλτόζες δεν μπορείς να τους ξεκολλήσεις από τις καρέκλες τους.
Μιας και το έφερε η κουβέντα σε εμάς τους δημοσιογράφους, νομίζω ως παλιός στο επάγγελμα έχω ένα κομμάτι ευθύνης να πω και τούτο. Φίλοι και συνάδελφοι, ο κόσμος μας βλέπει. Γι’ αυτό και οφείλουμε να προσέχουμε.
Να μην κάνουμε τους στρουθοκάμηλους που νομίζουν ότι, χώνοντας το κεφάλι στην άμμο, εξαφανίζονται. Και όταν έχουμε απέναντί μας τους ήδη, από δικές τους ενέργειες,  απαξιωμένους παράγοντες του ποδοσφαίρου ο λόγος μας και η πένα μας πρέπει να μετατρέπονται σε τσεκούρια δίκοπα.
Τα «χάχα» και τα  «χι-χι» με αυτούς τους κυρίους είναι χοντρές, γαλιφιές, γλειψίματα κατά τα κοινώς λεγόμενα και εκτιθέμεθα ανεπανόρθωτα στα μάτια του κόσμου. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες τέτοιων φαινομένων.
Και τέλος οφείλουμε να κρατήσουμε το θέμα ψηλά στις προτεραιότητές μας, ψάχνοντας για τα οικονομικά της ΚΟΠ, ψάχνοντας για εταιρίες παραγόντων της, για εταιρίες παραγόντων της ΚΟΠ με συμμετοχή  σ’ αυτές και πολιτικών προσώπων, για παράγοντες της ΚΟΠ που έχουν δύο και τρία κινητά ώστε να μην φαίνονται όταν επικοινωνούν με αρκετούς διαιτητές στα ημίχρονα των αγώνων και άλλα πολλά, που ελπίζουμε να τα αποκαλύψει η ανακριτική έρευνα που ήδη διεξάγεται.
Κύριε Λοϊζίδη, κι εσείς οι άλλοι της ίδιας φιλοσοφίας, μην ζητάτε από τους δημοσιογράφους να γίνουν συνένοχοι για τα όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν  στο ποδόσφαιρό μας».