Home SPORTS NEWS Λυτρώθηκε… δεν έπεισε!

Λυτρώθηκε… δεν έπεισε!

paokfc


Ο ΠΑΟΚ σε ματς θρίλερ νίκησε τον Πανιώνιο (3-2) με ανατροπή αλλά δεν έπεισε με την απόδοσή του. Καλύτερι οι κυανέρυθροι απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες για θετικό αποτέλεσμα αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Ιτάνζ. Αμφιλεγόμενα πέναλτι από τον Δελφάκη.

Με όπλο την αποτελεσματικότητα, αλλά, δείχνοντας κακή εικόνα στον κόσμο του, σε ακόμα ένα ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε τον πολύ καλό Πανιώνιο με 3-2 και αποσπάστηκε προσωρινά με 4 βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ο δικέφαλος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και στην ανάπτυξη, ο Πανιώνιοςδιεκδίκησε το ματς στα ίσα στην Τούμπα, όμως και στην κακή της βραδιά η ομάδα του Αναστασιάδη σημείωσε 3 γκολ, ξορκίζοντας την μετριότατη εικόνα.

Α’ Ημίχρονο: Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Πανιώνιος στην Τούμπα . Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό παιχνιδιού οι κυανέρυθροι βρέθηκαν σε κτάσταση τρεις με έναν και ο Ιμπαγάσα πέρασε άψογη ασίστ στον Γιάννου, ο οποίος τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό πλασέ για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Η παγωμάρα στην Τούμπα δεν κράτησε πολύ.

Η στημένη φάση έδωσε τη λύση με τον Ρατς να εκτελεί στο 8΄ένα κόρνερ και τον Βίτορ να νικά την άμυνα του Πανιωνίου με κεφαλιά για το 1-1. Ο Πανιώνιος ήταν όσο  αποφασισμένος και τσαμπουκαλεμένος έπρεπε για να προβληματίσει τον νωθρό ΠΑΟΚ. Πάντως, η φάση από την οποία προήλθε το νέο προβάδισμα των κυανέρυθρων χωρά πολύ συζήτηση κι αυτό διότι ο Κολοβός στη φάση του πέναλτι έχει αρχίσει την πτώση του πριν καν υπάρξει επαφή με τον Κάτσε που βρίσκεται που προσπαθεί να μαρκάρει.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης είδε πέναλτι και ο Κολοβός νίκησε από τα 11 βήματα τον Ιτάνζ για το 1-2 (10′). Εμφανές το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην άμυνα στα πρώτα λεπτά, επίσης εμφανής η διάθεση, αλλά και η ικανότητα του Πανιωνίου να το εκμεταλλευτεί. Για (τουλάχιστον) 25 λεπτά ο Ιμπαγάσα και ο Μπουμάλ έκαναν μεγάλο παιχνίδι. Ο Αργεντινός έβγαζε σε κάθε ευκαιρία τους συμπάικτες του στην κόντρα, μοιράζοντας εξαιρετικά την μπάλα. Όσο για τον Μπουμάλ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 22′ έχοντας δύο επιλογές πάσας. Τελικά προτίμησε το σουτ που έδιωξε δύσκολα ο Ιτάνζ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε νέα ισοφάριση με πανομοιότυπο τρόπο. Στημένο του Ρατς με το αριστερό, κίνηση στην πλάτη άμυνας του Πανιωνίου από τον Μαντούρο και 2-2 με προβολή (30′). Οι φάσεις δεν ήταν πολλές αλλά όσες έγιναν ήταν σημαντικές. Λίγο πριν το κλέισιμο του ημιχρόνου ο Γιάννου απώλεσε την τελευταία. Το μονοκόμματο σουτ από τον στράικερ των φιλοξενούμενων έδιωξε δύσκολα ο Ιτανζ .

Οι κυανέρυθροι ήταν καλά διαβασμένοι, έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση εκτός έδρας, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος τα στημένα, δεν τους άφησε να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν και ο δικέφαλος είχε σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη και σχεδόν σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να περιορίσει τις αντεπιθέσεις του Πανιωνίου που ήταν πολύ επικίνδυνες.
Β’ Ημίχρονο: Τα προβλήματα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν, παράλληλα και η εξαιρετική αντιμετώπιση του παιχνιδιού από την ομάδα του Ουζουνίδη. Ο Πανιώνιος ήταν κυρίαρχος στο κέντρο, πίεζε, είχε τρεξίματα, αλλά είχε και την ατυχία να πέσει πάνω στον εξαιρετικό Ιτάνζ, ο οποίος εν τέλει διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Στο 59’ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έβγαλε δύσκολα το σουτ του Γιάννου, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οΑναστασιάδης έκανε το προφανές. Έβγαλε από το ματς τον αρνητικό Σαλπιγγίδη και πέρασε τον Δημητρη Παπαδόπουλο. Τον Έλληνα φορ τον ένιωσε η άμυνα του Πανιωνίου για τρία λεπτά μέχρι αυτός να συμμετάσχει στη φάση του πέναλτι. Αμφισβητούμενο και αυτό καθώς ο Παπαδόπουλος επιδιώκει την επαφή με τον Τασουλή και περισσότερο κερδίζει την παράβαση, παρά την κάνει ο αμυντικός του Πανιωνίου.

Ο Αθανασιάδης δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, σημειώνοντας ένα γκολ λύτρωσης για το δικέφαλο. Στο τέλος του ματς ο Ιτάνζ έπιασε εκ νέου δουλειά. Στο 80’΄έβγαλε το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Μπουμάλ, ενώ στο 81′ έδιωξε δύσκολα με τα πόδια το σουτ του Κολοβού μέσα από την περιοχή.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 87′ με την δίκαιη δεύτερη κίτρινη στον Ιμπαγάσα για επικίνδυνη προβολή. Ο Πανιώνιος ακόμα και με δέκα πάικτες ξόδεψε τα τελευταία του ματς πιέζοντας, όμως δεν κατάφερε να φτιάξει άλλη μεγάλη φάση για να φτάσει στην ισοφάριση.

Που κρίθηκε: Στην αποτελεσματικότητα στα στημένα από πλευράς ΠΑΟΚ. Είναι η δύναμή του και έτσι κατάφερε να μείνει ζωντανός στο πρώτο μέρος. Σίγουρα, το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος ήταν η πιο κρίσιμη φάση του παιχνιδιού…

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Ιτάνζ μετά από μακρά περίοδο στον πάγκο κλήθηκε για δεύτερο ματς να υπερασπιστεί τα γκολπόστ του δικεφάλου (μετά τον τραυματισμό του Γλύκου)  και τα πήγε περίφημα με καθοριστικές επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Η σφυρίχτρα: Ο Δελφάκης δεν τα πήγε καλά. Τα ριπλέι δεν τον δικαιώνουν σε κανένα από τα δύο πέναλτι και το δεύτερο (υπέρ του ΠΑΟΚ) είναι αυτό που κρίνει εν τέλει την αναμέτρηση. Σωστή η δεύτερη κίτρινη που οδήγησε στην αποβολή του Ιμπαγάσα, όπως (με το γράμμα του νόμου) και η υπόδειξη του βοηθού στη φάση που σκοράρει ο Οικονόμου στο 89′. Το ριπλέι δείχνει ότι το πόδια αμυντικού και επιτιθέμενου βρίσκονται στην ίδια ευθεία, ωστόσο το σώμα του Οικονόμου είναι πιο κοντά στο τέρμα. Πολύ δύσκολη φάση για τον βοηθό που ότι και να αποφάσιζε θα είχε διαμαρτυρίες. Σε αυτή την περίπτωση φωνάζει ο Πανιώνιος.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Τζανδάρης (66′ Γκολάσα), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης (66′ Παπαδόπουλος), Περέιρα (90′ Σαββίδης), Αθανασιάδης

Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Τασουλής (86′ Μασούρας), Οικονόμου, Παντίδος, Αργυρόπουλος (90+ Ρισβάνης), Σιώπης (76′ Φούντας), Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα, Γιάννου

Γκολ : 2′ Γιάννου, 8′ Μιγκέλ Βίτορ, 10′ Κολοβός (πεν.), 30′ Μαντούρο, 72′ Αθανασιάδης (πεν.)

Κάρτες: 24′ Κολοβός, 36′ Τασούλης, 45’+1′ Ρατς, 45’+1′ Παπαδόπουλος, 48′ Μαντούρο, 71′ και 88′ Ιμπαγάσα, 71′, Δ. Παπαδόπουλος, 89′ Σκόνδρας, 90’+4′ Γκολάσα

Αποβολές: 88′ Ιμπαγάσα

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Η 17η αγωνιστική

Σαββάτο 3 Ιανουαρίου

Βέροια – Παναιτωλικός 1-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
A.O.K. Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ – Νίκη Βόλου 3-0 α.α.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου

(15:00) Ολυμπιακός – Πλατανιάς
(17:15) Λεβαδειακός – Εργοτέλης
(17:15) Ατρόμητος – ΑΕΛ Καλλονής
(19:30) ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου

(19:30) Ξάνθη – Πανθρακικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 37 (16αγ.)
2. Ολυμπιακός 33
3. Παναθηναϊκός 29
4. Αστέρας Τρίπολης 28 (16αγ.)
5. Παναιτωλικός 27 (16αγ.)
6. Βέροια 25 (16αγ.)
7. Ξάνθη 24
8. ΠΑΣ Γιάννινα 23
. Ατρόμητος 23
10. Καλλονή 21
. Κέρκυρα 21 (16αγ.)
12. Πλατανιάς Χανίων 18
13. ΟΦΗ 17 (16αγ.)
14. Πανιώνιος 15 (16αγ.)
15. Λεβαδειακός 14
16. Πανθρακικός 12
17. Εργοτέλης 10
18. Νίκη Βόλου 7 (16αγ.)   

Η επόμενη αγωνιστική (11η εξ αναβολής)

10/01/15 15:00     Βέροια – ΑΕΛ Καλλονής
10/01/15 17:15     Πλατανιάς – Πανιώνιος
10/01/15 19:30     Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ
11/01/15 15:00     Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα
11/01/15 17:15     Πανθρακικός – Ατρόμητος
11/01/15 17:15     ΟΦΗ – A.O.K. Κέρκυρα
11/01/15 17:15     Παναθηναϊκός – Εργοτέλης
11/01/15 17:15     Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
11/01/15 19:30     Ξάνθη – Ολυμπιακός