Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αφού αντεπεξέρχονται εκεί…

Αφού αντεπεξέρχονται εκεί…

pod-aek-omo-fylaktou-oikonomides


Λέγεται συχνά ότι ο πιο σημαντικός πιθανότατα χώρος στο ποδόσφαιρο, είναι η μεσαία γραμμή. Η λειτουργία της μπορεί να κάνει μια ομάδα να μοιάζει ελβετικό ρολόι αν είναι καλή, αλλά και κομμένη, αν ο άξονας υστερήσει. Γενικότερα στο χώρο αυτό δίνονται μεγάλες, μάχες, οι οποίες συνήθως γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.

Στον χώρο αυτό στην ΟΜΟΝΟΙΑ, παίζουν βασικοί εδώ και 6 αγωνιστικές οι Γεράσιμος Φυλακτού και Γιώργος Οικονομίδης. Δυο νεαροί – για τα δεδομένα της Κύπρου – Κύπριοι, οι οποίοι μέχρι φέτος είχαν πάρει ευκαιρίες μόνο σε μικρότερες ομάδες, την Αλκή και τη Δόξα. Σε αυτές τις 6 αγωνιστικές, η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε την ΑΕΛ, το Αποέλ, τον Οθέλλο, την Ανόρθωση, τη Σαλαμίνα και την ΑΕΚ. Άλλα εύκολα, άλλα δύσκολα, με τους 2 Κύπριους να στέκονται πολύ καλά και να κερδίζουν κάθε εβδομάδα σε αυτοπεποίθηση.

Γιατί λέμε τα πιο πάνω; Απλά για να τονίσουμε ότι, όταν οι νεαροί Κύπριοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στον πιο σημαντικό θεωρητικά χώρο του ποδοσφαίρου, μπορούν να το κάνουν σε οποιαδήποτε θέση. Ταλέντο υπάρχει και με σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ξένους και Κύπριους, μπορεί να δημιουργηθεί ένας κορμός που να κουβαλήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ για χρόνια. Φτάνει οι ίδιοι να δουλεύουν σκληρά και να είναι έτοιμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους και το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να είναι έτοιμο να τους στηρίξει.