Home ΚΥΠΡΟΣ “Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Reijgwart απλά κάνει τον τροχονόμο”

“Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Reijgwart απλά κάνει τον τροχονόμο”

sofokleouss


Σειρά ερωτημάτων προς την ΚΟΠ από την ΑΕΛ. Παράλληλα δημοσιοποιείται και η επιστολή που στάληκε στην ΚΟΠ.

Αναλυτικά:

“Μετά και τα τελευταία γεγονότα στο παιχνίδι Απόλλων – ΑΕΛ το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ΑΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ επιθυμεί και δημόσια να τοποθετηθεί και να εγείρει τα πιο κάτω ερωτήματα προς την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Που οφείλεται η οργανωμένη επίθεση που δέχεται η ΑΕΛ από την Κυπριακή Διαιτησία και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση; Ζητούμε με τον πλέον επίσημο τρόπο την προστασία της ομάδας μας από την ΚΟΠ και από την ΟΥΕΦΑ.

Παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσετε ποιος διορίζει τους διαιτητές και να μας εξηγήσετε δημόσια την διαδικασία διορισμού των διαιτητών. Ζητούμε να μας πληροφορήσετε με πιο σκεπτικό διορίστηκε η διαιτητική ομάδα να διαιτητεύσει τον αγώνα. Ποιος έκρινε και αξιολόγησε την συγκεκριμένη διαιτητική ομάδα και την χαρακτήρισε ικανή να διαιτητεύσει ένα τοπικό ντέρμπυ Απόλλωνα-ΑΕΛ.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον λόγο που ο κ. Hans Reijgwart απουσιάζει από την Κύπρο και πως εκτελεί τα καθήκοντα του από το εξωτερικό. Καλούμε τον κ.Reijgwart να μας πληροφορήσει αν ο ίδιος πήρε την απόφαση και με πιο σκεπτικό αξιολόγησε την διαιτητική ομάδα και έκρινε ότι είναι ικανή. Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Reijgwart απλά κάνει τον τροχονόμο σε αυτούς που διορίζουν τους διαιτητές επικυρώνοντας την οποιαδήποτε απόφαση τους. Θέλουμε επίσης να ξέρουμε πως έχει κάνει την αξιολόγηση για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και με ποιον τρόπο συγκεκριμένα είχε αξιολογήσει τον κ. Γεώργιο Νικολάου και τον διόρισε στο τοπικό ντέρμπυ Απόλλων –ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ πρωτοστάτησε στην δημιουργία της συγκεκριμένης θέσης και στελέχωσης της από ξένο ειδικό, έχοντας επίγνωση του τι συνέβαινε στην Κυπριακή διαιτησία. Στόχος ήταν να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνέδεε την διαιτησία με τους οποιουσδήποτε σφετερίζονταν το δικαίωμα να χρήζονται διδάσκαλοι, μέντορες και πατέρες αυτής και οι οποίοι προωθούσαν τους ανίκανους στον χώρο της διαιτησίας για να εκτελούν τις δικές τους οδηγίες. Δυστυχώς επιλέχτηκε από την ΚΟΠ ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν είτε ανίκανος να αντιληφθεί τους όρους εντολής του και να προστατέψει το άθλημα από τους κάθε λογής σφετεριστές, είτε το κλίμα, η δομή και η λειτουργία των σωμάτων ή και των προσώπων που έπρεπε να δουλέψουν παράλληλα με τον κ Reijgwart, ήταν τέτοιο που δεν του επέτρεπαν να εκτελέσει τα καθήκοντα του. Είτε για τον ένα ή τον άλλο λόγο ο κ. Reijgwart αποδείχτηκε ανίκανος και πήγε την διαιτησία ακόμη πιο πίσω.

Η ΑΕΛ επιθυμεί να φέρει εις γνώση του φίλαθλου κοινού τις θέσεις που παρέθεσε στην τελευταία συνάντηση το πρόεδρων γραπτώς στον κ. Κουτσοκούμνη. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Δια της παρούσας επιστολής επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα παραβρεθούμε στη σύσκεψη Προέδρων που έχετε συγκαλέσει για τη Παρασκευή 2/1/2015 και ώρα 17: 00.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι το γεγονός ότι η φερεγγυότητα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου έχει πλέον πληγεί ανεπανόρθωτα και για να περισώσουμε ότι περισώζεται, έστω και την υστάτη, σας καλούμε όπως:

1. Ζητήσετε τη παραίτηση όλων των Σωμάτων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και δη του, Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς επίσης και της Επιτροπής Διαιτησίας και προβείτε άμεσα στη σύγκληση Έκτατης Εκλογικής Συνέλευσης και προκήρυξη εκλογών για καταρτισμό νέων σωμάτων με νέα πρόσωπα για την επαναφορά της αξιοπιστίας στον ευρύτερο χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

2. Σύσταση Διερευνητικής Επιτροπής αποτελούμενη από πρώην έγκριτους Δικαστές και Νομικούς με σκοπό την διερεύνηση των καταγγελιών Μάριου Παναγή.

3. Να ζητηθεί από την Διερευνητική Επιτροπή όπως θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους διαιτητές οι οποίοι εμπλέκονται καθ΄ οποιοδήποτε τρόπο στις καταγγελίες Παναγή και για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να εξαχθεί το τελικό πόρισμα της Επιτροπής.

4. Να ζητηθεί η εμπλοκή της ΟΥΕΦΑ ώστε να συνδράμει στη διαλεύκανση των καταγγελιών Παναγή. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Κύπρου απαιτεί από εμάς τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο, να αποδείξουμε εμπράκτως ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να καθαρίσουμε οτιδήποτε μολύνει τον χώρο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι αν προβείτε στη διεξαγωγή Δημοσκόπησης για τον δείκτη εμπιστοσύνης προς το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα εισπράξετε θα είναι μια άκρως απογοητευτική απάντηση.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των προαναφερθέντων, βασικός στόχος και υποχρέωση μας προς την κοινωνία αποτελεί η άμεση επίλυση και αλλαγή όλων των προαναφερθέντων.

Μετά τιμής,

Ανδρέας Σοφοκλέους
Πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού.

Τελειώνοντας επιθυμούμε να ρωτήσουμε δημόσια τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Γενικό Εισαγγελέα γιατί δεν έχει κληθεί ακόμη για κατάθεση ο κ. Hans Reijgwart μετά τις καταγγελίες Παναγή και γιατί κανένας από τους διαιτητές που ονοματίζει ο κ. Παναγή δεν έχει κληθεί επίσης για να καταθέσει.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ανδρέας Σοφοκλέους /Πρόεδρος”.