Home ΚΥΠΡΟΣ Ρέικβαρτ: “Όποιος έχει κάνει κάτι ανέντιμο, δεν έχει θέση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”

Ρέικβαρτ: “Όποιος έχει κάνει κάτι ανέντιμο, δεν έχει θέση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο”

23c42b164a81e227eeabfc5edd2bfbcb_w639_h432_sc


Άρχισαν σήμερα το πρωί σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα οι εργασίες του Ενδιάμεσου Σεμιναρίου Διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Κατηγορίας Elite και Elite Development.

Παρών στο Σεμινάριο είναι και ο κ. Άλαν Σνόντι ο οποίος από την 1η Ιουνίου 2015 θα αναλάβει την Προεδρία της Επιτροπής Διαιτησίας.

«Αυτό είναι το τελευταίο μου Σεμινάριο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Κύπρο, σας τόνιζα συνεχώς τρία πράγματα: Να είστε ουδέτεροι και να σφυρίζετε πάντα 50-50 τηρώντας τους κανονισμούς, να είστε προπονημένοι και να μην φοβάστε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις.

Το ίδιο σας ζητώ και σήμερα. Προσπαθήστε να εφαρμόζετε στο γήπεδο αυτά που μαθαίνετε στα Σεμινάρια. Τονίζω πως οποιοσδήποτε έχει αποδειχτεί πως έχει κάνει κάτι κακό ή ανέντιμο, δεν έχει θέση στο Κυπριακό ποδόσφαιρο», ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Χανς Ρέικβαρτ.

Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στο χώρο της διαιτησίας, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου κ. Χρίστος Νικολαϊδης ανέφερε στο χαιρετισμό του πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο αναβολής του Σεμιναρίου.

«Ομόφωνα ως Σύνδεσμος Διαιτητών αποφασίσαμε πως το Σεμινάριο πρέπει να γίνει κανονικά γιατί σε αντίθετη περίπτωση, ο πρώτος που θα απογοητευόταν από αυτή την εξέλιξη θα ήταν ο Πρόεδρος μας ο Μιχάλης Αργυρού.

Είναι φυσιολογικό όλοι να είμαστε επηρεασμένοι από τα τελευταία γεγονότα, όμως εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΚΟΠ για την στήριξη του και ευελπιστώ πως αυτό το Σεμινάριο θα αποτελέσει μια νέα αρχή για όλους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολαϊδης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου καταρτίστηκε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Jaap Uillenberg σε συνεργασία με τον κ. Ρέικβαρτ και το μέλος της Επιτροπής διαιτησίας, υπεύθυνο για θέματα εκπαίδευσης κ. Κώστα Καπιτανή.

πηγή: cfa