Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τετραήμερη κράτηση σε Σπύρου – Aναμονή για Αργυρού

Τετραήμερη κράτηση σε Σπύρου – Aναμονή για Αργυρού

kosmos-aek23-refs


Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 56χρονου Μιχάλη Σπύρου, πρώην μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Οπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης, εναντίον του διερευνώνεται έξι αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2010 και 2011 στη Λεμεσό. Συγκεκριμένα, υπάρχει γραπτή καταγγελία ότι ο ύποπτος, ο οποίος τη συγκεκριμένη περίοδο διατελούσε μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, και είχε την ευθύνη για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις προσπάθησε να πείσει διαιτητή να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

Οι έρευνες αφορούν ένα παιγνίδι της τρίτης κατηγορίας, ένα παιγνίδι της τέταρτης κατηγορίας και δυο παιγνίδια ομάδων U21.

O ύποπτος αρχικά αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ σήμερα έδωσε γραπτή κατάθεση, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας για την τετραήμερη κράτησή του.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών αρχών βρίσκεται ο αγώνας Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και Άρη το 2012, ο οποίος έκρινε τη διαβάθμιση της λεμεσιανής ομάδας.
Σύνδεσμος Διαιτητών: Ουδείς υπεράνω του νόμου

Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ωστόσο, φαινόμενα δημόσιων δικών και καταδικών θα πρέπει να αποφευχθούν καθότι αρμόδια για την εξέταση των στοιχείων και της όλης υπόθεσης είναι μόνο η κυπριακή δικαιοσύνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Διαιτητών με αφορμή τις συλλήψεις του Προέδρου του καθώς και ενός πρώην Μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Σύνδεσμος Διαιτητών θα ήθελε να διασαφηνίσει ότι δεν κατέχει οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση, πλην των όσων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

“Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, ο Σύνδεσμος θα ήθελε να καταστήσει σαφές ότι με γνώμονα το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου,  η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό”, σημειώνεται.

“Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ωστόσο, φαινόμενα δημόσιων δικών και καταδικών θα πρέπει να αποφευχθούν καθότι αρμόδια για την εξέταση των στοιχείων και της όλης υπόθεσης είναι μόνο η κυπριακή δικαιοσύνη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠηγήΕφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»