Home SPORTS NEWS Με… ριμπάουντ του Μέσι, 1-0 η «Μπάρτσα» (videos)

Με… ριμπάουντ του Μέσι, 1-0 η «Μπάρτσα» (videos)

barcamessi


Μικρό… προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε η Μπαρτσελόνα, καθώς νίκησε με 1-0 στο «Καμπ Νόου» την Ατλέτικο στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων για τους «8». Το γκολ στο 85’ ο Μέσι, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ μετά από δικό του χαμένο πέναλτι. Συμπλήρωσε κάρτες και δεν παίζει στη ρεβάνς ο Γκοντίν… Ισοπαλία 0-0 ανάμεσα στη Μάλαγα και τη Μπιλμπάο!
Το ματς δεν ήταν καλό και οι «ροχιμπλάνκος» έπαιξαν για την ισοπαλία, καθώς υπάρχει και η ρεβάνς στο «Βιθέντε Καλντερόν», αλλά στο τέλος η «Μπάρτσα»… αύξησε την πίεση με κινητήριο μοχλό τον Λιονέλ Μέσι και έτσι κατάφερε να σκοράρει! Οι Καταλανοί είχαν τη συντριπτική κατοχή, αλλά δεν έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις…
Στο πρώτο μέρος μπορεί κάποιος να σταθεί σε μια φάση στο 36’, όταν ο Γκρίτσμαν έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα αρκετά άουτ! Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 75’ δεν έγινε καμία σημαντική φάση! Δεν απουσίασαν και τα νεύρα, με τους «μπλαουγκράνα» να ζητούν… κάρτες και για δυο χέρια των αντιπάλων τους. Στο 85’ η γηπεδούχος κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και σούταρε συρτά. Η μπάλα πέρασε από το τείχος και πήγε στον Μπουσκέτ, ο οποίος ήταν λίγο πιο μπροστά και κέρδισε πέναλτι. Ο Χουάνφραν που λόγο πριν… μάλωνε με τον Μπουσκέτ και τον Πικέ για την καλύτερη θέση, στην προσπάθειά του να διώξει γρήγορα τη μπάλα έδωσε κλωτσιά στον αντίπαλό του και έτσι ο ρέφερι έδειξε την «άσπρη βούλα»!  Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ομπλακ… έβγαλε με το δεξί χέρι πέφτοντας, αλλά ο Αργεντινός επιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν να απειλήσουν με μια αντεπίθεση (έκανε λάθος πάσα ο Μέσι) και μια εκτέλεση φάουλ (σούταρε άουτ ο Αργεντινός). Οι «ροχιμπλάνκος» βγήκαν μπροστά, πάτησαν τρεις φορές περιοχή, αλλά δεν απείλησαν…
Οι συνθέσεις
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77′ Τσάβι), Ινιέστα (88′ Μπάρτρα), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Γκάμπι (87′ Ραούλ Χιμένες), Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν, Κόκε, Γκριεζμάν (66′ Ραούλ Γκαρθία), Τόρες (46′ Μάντζουκιτς).

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, η Μάλαγα παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και έτσι όλα έμειναν ανοιχτά για τη ρεβάνς.

Αναλυτικά στα πρώτα ματς για τους «8» του Κυπέλλου έχουμε:
Τετάρτη
Βιγιαρεάλ – Χετάφε 1-0 (85′ Μπρούνο)
Μάλαγα – Μπιλμπάο 0-0
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 1-0 (85′ Μέσι)
Πέμπτη
Εσπανιόλ – Σεβίλλη (23:00)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr