Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σώσον λαέ την ομάδα σου!

Σώσον λαέ την ομάδα σου!

gate9-7


Το οικονομικό πρόβλημα είναι οξύ και διαρκές για την Ομόνοια. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, το ρεπορτάζ της ομάδας να επικεντρώνεται κυρίως στα οικονομικά θέματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα αγωνιστικά.

Τα λάθη του παρελθόντος πληρώνονται και θα πληρώνονται για πολύ ακόμη. (Αυτό που λένε, ότι τα λάθη που κάνουμε στη ζωή, μάς ακολουθούν συνεχώς, είναι σοφή κουβέντα). Τεράστια τα λάθη, (και χιλιοειπωμένα), που ανάγκασαν την ομάδα να διαφοροποιήσει τους στόχους της. Για πρώτη φορά από καταβολής της, δηλώθηκε φέτος, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η Ομόνοια έχει στόχο την επιβίωση της. Ούτε λέξη, δεν ακούστηκε για πρωτάθλημα.

Ο κόσμος της Ομόνοιας, απέδειξε πολλάκις, το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Αποκορύφωμα, πίστης και αφοσίωσης, το προ διετίας περίπου επίτευγμα του, που έχει καταγραφεί ως μοναδικό στην αθλητική ιστορία του τόπου. Όταν η Ομόνοια βρέθηκε στο δυσχερέστερο σημείο της ιστορίας της, σε περίοδο μάλιστα πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για τον τόπο, στάθηκε δίπλα της και κατάφερε να την ανεβάσει από το βυθό στην επιφάνεια, προσφέροντας από το υστέρημα του.

Η ομάδα του, συνεχίζουσα τον σκληρό και επίπονο αγώνα της επιβίωσης, τον καλεί και τώρα ξανά σε βοήθεια. Επείγει η εισροή χρήματος στο ταμείο του σωματείου, ώστε τέλος του μήνα να καταβληθεί ο μισθός των ποδοσφαιριστών για να είναι συνεπής με την περίοδο χάριτος που διαλαμβάνουν τα συμβόλαιά τους. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για το σωματείο. Ο κόσμος, λοιπόν, καλείται να βρει τη δύναμη, το σθένος και τις αντοχές για άλλη μια φορά και να δώσει τη λύση, με την ανταπόκριση στην ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας PREMIUM διαρκείας, με το σχέδιο 2+1.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της Ομόνοιας, κατά το περασμένο διήμερο έχουν προβεί σε ανανέωση περισσότεροι από 80 κάτοχοι εισιτηρίων. Καλό όντως σημάδι, που οδηγεί στην, σε ένα βαθμό, ασφαλή εκτίμηση, ότι ο κόσμος έχει κατανοήσει την αμεσότητα της ανάγκης που υπάρχει.

Με βάση τις εκτιμήσεις, σε περίπτωση που διατεθούν όλες οι PREMIUM θέσεις, η Ομόνοια θα εισπράξει ένα χρηματικό ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί για κάλυψη μέρους του ελλείμματος των 2.800.000 ευρώ, που χρειάζεται μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσο για το ποσό που χρειάζεται το σωματείο μέχρι τέλους στο μήνα για την εκπλήρωση των εκ των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών προκυπτόντων υποχρεώσεων, ανεβαίνει γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Σώσον λαέ (ξανά) την ομάδα σου

Πέτρος Παπαγιώργης – 24sports.com.cy