Home SPORTS NEWS Ν.Κορέα – Αυστραλία στον τελικό (Video)

Ν.Κορέα – Αυστραλία στον τελικό (Video)

notiakorea


Η Νότια Κορέα θα είναι η μία ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ασίας! Για έκτη φορά στην ιστορία προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας, καθώς νίκησε 2-0 το Ιράκ στον ημιτελικό, που έγινε στο Σίδνεϊ!

Η Νότια Κορέα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ομάδες που παίζουν την Τρίτη στις 11:00 στον δεύτερο ημιτελικός .

Οι νικητές πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο… Ο Λι Γιουνγκ-Χιούμπ στο 20’ πέτυχε το 1-0 και ο Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν στο 50’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Όπως αναφέραμε αυτή θα είναι η 6η φορά που η Νότιος Κορέα θα παίξει στον τελικό, έχοντας στο παρελθόν δύο νίκες (1956, 1960) και τρεις αποτυχίες (1972, 1980, 1988).

Αναλυτικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Ασίας έχουμε:
Δευτέρα
Νότιος Κορέα – Ιράκ 2-0 (20′ Λι Γιουνγκ-Χιούμπ, 50′ Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν)
Τρίτη
Αυστραλία – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (11:00)

****Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11:00 το πρωί ώρα Ελλάδος!

Ν.Κορέα - Αυστραλία στον τελικό

Η Αυστραλία είναι η 2η φιναλίστ του Πανασιατικού Κυπέλλου που διεξάγεται στη Μελβούρνη, μετά τη νίκη της με 2-0 επί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. H ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση και στην προηγούμενη διοργάνωση, όμως είχε ηττηθεί από την Ιαπωνία.

Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με τα “καγκουρώ” να φτιάχνουν ένα προβάδισμα δύο γκολ το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Στο 3ο λεπτό ο Σένσμπουρι άνοιξε το σκορ, με τον Ντέιβιντσον στο 14 να διπλασιάζει. Και οι δύο ασίστ βγήκαν από τον Λουόνγκο.

Οι Αυστραλοί θα αντιμετωπίσουν τη Νότια Κορέα το Σάββατο στο Σίδνεϊ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr